Gelbėjimo darbams užsidegusiame Švedijos pramogų parke trukdo griūties pavojus | KaunoDiena.lt

GELBĖJIMO DARBAMS UŽSIDEGUSIAME ŠVEDIJOS PRAMOGŲ PARKE TRUKDO GRIŪTIES PAVOJUS

  • 2

Švedijos gelbėjimo tarnybos antradienį pranešė, kad didžiausiame šalies pramogų parke pirmadienį kilusį gaisrą pavyko suvaldyti, tačiau pastangas jį užgesinti apsunkina pastato griūties pavojus.

Gaisras vakariniame Geteborgo mieste esančiame pramogų parke „Liseberg“, vis dar statomame vandens parke „Oceana“, kilo pirmadienį.

Antradienį vienas žmogus vis dar laikomas dingusiu.

„Išžvalgėme erdves, į kurias galime patekti ir kurios, mūsų nuomone, yra saugios [...]. Nieko neradome“, – spaudos konferencijoje sakė Geteborgo gelbėjimo tarnybų atstovas Peras Nyqvistas (Peras Niukvistas).

Gelbėjimo tarnybos teigė, kad gaisro gesinimo darbai vis dar tęsiasi, ir nors gaisras suvaldytas. Dėl griūties pavojaus ugniagesiams reikia sukurti saugias zonas, kuriose būtų galima judėti aplink pastatą.

Pats parkas pranešime nurodė, kad gaisras greičiausiai kilo viename iš vandens atrakcionų, esančių už pagrindinio pastato, o vėliau išplito visame pastate.

Statybų bendrovės NCC statybos operacijų vadovas Niklas Sparwas (Niklas Sparvas) antradienį teigė, kad dar per anksti spėlioti apie gaisro priežastis.

Policija pranešė, kad pradėtas tyrimas dėl didelio neatsargumo ir nusikaltimų darbo vietoje.

Policijos duomenimis, į ligoninę nuvyko 16 žmonių, tačiau pranešta, kad jų sužeidimai nesunkūs. Dar šešiems žmonės buvo suteikta pagalba įvykio vietoje, vykti į ligoninę jiems neprireikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

skiep

nesuprantu to dvigubo pavardziu rasymo,ir abu kartus neteisingai.Mazarasciai.

chutin puilo

Ar ne kacapų teraktas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS