Graikija nerimauja dėl augančio migrantų skaičiaus | KaunoDiena.lt

GRAIKIJA NERIMAUJA DĖL AUGANČIO MIGRANTŲ SKAIČIAUS

  • 8

Graikija pirmadienį paragino Europos Sąjungą svarstyti sąžiningesnį atsakomybės už migrantus paskirstymą.

Šalis yra susirūpinusi dėl to, kad per pastarąsias savaites į valstybei priklausančias salas atvyko daug daugiau migrantų nei įprasta.

„Nuo liepos 7 dienos nebuvo nė vienos dienos, kai į Graikiją nebūtų atvykę naujų migrantų“, – interviu teigė Giorgiosas Koumoutsakas, ministro, atsakingo už piliečių apsaugą, pavaduotojas.

Į salas Egėjo jūroje – Lesbo, Samo, Chijo, Koso ir Lero – atplaukusiųjų skaičius jau peržengė 20 000, teigė G. Koumoutsakas. Pasak jo, tai rodo, kad migrantų skaičius per kelias pastarąsias savaites išaugo 17 proc.

Vien Lesbo saloje atvykstančiųjų pabėgėlių skaičius paaugo 44 proc. palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Rugpjūčio 9 diena Lesbo salai buvo viena sunkiausių per visą vasaros laikotarpį – atvyko 6 laivai, plukdę 250 žmonių“, – sakė politikas.

G. Koumoutsakas teigė, kad Graikija jau išnaudojo savo resursus ir galimybes – šalis laukia, kada galės šiuo klausimu bendradarbiauti su Europos Komisija ir ES narėmis. Ministro pavaduotojas paragino sėkmingai įgyvendinti 2016 metais ES ir Turkijos priimtą susitarimą dėl migrantų kelių Egėjo jūroje mažinimo. Jis sakė vertinantis tai, kad išrinktoji ir Europos Komisijos vadovės pareigas greitai perimsianti Ursula von der Leyen migracijos klausimą laiko vienu iš prioritetų.

Jis taip pat sakė tikįs, kad netrukus bus pasiektas susitarimas dėl Europos prieglobsčio sistemos reformos, kuri būtų paremta solidarumu.

 

Gairės: Graikija, ES, migrantai
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cia

graikijos problemos,uzdaro sienas ir nera problemu !

Darbo Veteranas

Mes irgi gavome daugybę migrantų po karo . Rusakalbių . Jie neplanavo gyventi šalia mūsų . Jie planavo VIETOJ mūsų . Priešiški...... . Latvius migrantai nustelbė net 7 miestuose . Dabar kelia šimtus problemų .

...

Graikai pradės savo sienas saugoti TIK tuomet kai mes nustosim tuos 'keliauninkus' pas save priimt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS