Graikijoje gali būti atleisti 10 tūkst. nepaskiepytų medicinos darbuotojų | KaunoDiena.lt

GRAIKIJOJE GALI BŪTI ATLEISTI 10 TŪKST. NEPASKIEPYTŲ MEDICINOS DARBUOTOJŲ

Graikijoje trečiadienį suėjus galutiniam terminui pasiskiepyti nuo COVID-19, apie 10 tūkst. medicinos darbuotojų gali būti nušalinti nuo darbo, pranešė jiems atstovaujanti profesinė sąjunga.

Nuo rugsėjo 1 dienos skiepijimas tapo privalomas sveikatos priežiūros specialistams, o atsisakantiems vakcinuotis nebus leidžiama dirbti.

Trečiadienio rytą prie Graikijos ligoninių prasidėjo protestai prieš privalomą imunizavimą, taip pat siekiant atkreipti dėmesį į masinių atleidimų iš darbo pasekmes šalies gydymo įstaigoms.

Nacionalinės valstybinių ligoninių darbuotojų federacijos duomenimis, trečiadienį nepaskiepytų medicinos darbuotojų buvo apie 10 proc. – tai yra apie 10 tūkstančių.

Jei prasidės atleidimai, greitosios pagalbos tarnyba turės 1 245 darbuotojais mažiau, paskaičiavo verslo dienraštis „Naftemporiki“.

„Skatiname sveikatos priežiūros specialistus skiepytis, tačiau nepritariame privalomam vakcinavimui, nes tai kelia demokratijos problemą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Federacijos vykdomojo komiteto narys Dimitris Kuruvalakis (Dimitris Kourouvalakis).

Federacija paragino ketvirtadienio rytą surengti streiką, o Atėnuose ir antrajame pagal dydį Graikijos mieste Salonikuose – protestus.

Sveikatos apsaugos ministras Atanasijas Plevris (Athanassios Plevris) trečiadienį pareiškė, kad liepą priimtas teisės aktas dėl privalomo skiepijimo „bus įgyvendintas“.

Dabar vyriausybė bando rasti būdų kompensuoti personalo trūkumą. Tarp svarstomų priemonių – siūlymas laikinai neleisti atostogų paskiepytų darbuotojų, kad piliečiams galėtų būti teikiamos visos paslaugos.

Valdžia taip pat planuoja tęsti personalo perskirstymą ligoninėse, sujungti klinikas, pakeisti nušalintus medikus pagalbiniais darbuotojais ir užmegzti partnerystę su privačiu sektoriumi.

Vyriausybės duomenimis, šiuo metu per 90 proc. pacientų, hospitalizuotų dėl COVID-19, nėra paskiepyti.

Daugiau nei 5,7 mln. iš 10,7 mln. Graikijos gyventojų yra visiškai imunizuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

Kas dirbs?! Juokdariai

tai

jau masine globalistu hipnoze kur ju iremintos marionetes bando igyvendint bilgeic svab programa kaip sumazint zmoni/u skaiciu juos prievarta suleidziant skysti pagreitinusi zmogaus mirti========

SUSIJUSIOS NAUJIENOS