Gruziją per 15 metų paliko daugiau kaip ketvirtadalis gyventojų | KaunoDiena.lt

GRUZIJĄ PER 15 METŲ PALIKO DAUGIAU KAIP KETVIRTADALIS GYVENTOJŲ

Gruzijoje darbingų gyventojų skaičius traukiasi dėl mažo gimstamumo, emigracijos ir senėjimo. Tokią išvadą leidžia daryti antradienį paskelbti sociologinio tyrimo rezultatai, praneša „Interfax“.

Pasak tyrimo autorių iš Gruzijos nevyriausybinės organizacijos „Visuomenė ir bankai“ ir Finansinio švietimo centro prie Tbilisio universiteto, darbo jėgos mažėjimui labai atsiliepia tas faktas, kad šalyje 1995-2002 metais gimstamumas mažėjo vidutiniškai 3 procentais kasmet.

Be to, kasmet didėja emigrantų skaičius. Nuo 2002 iki 2017 metų Gruzija paliko apie 1,4 milijono žmonių. 20 procentų jų turėjo aukštojo mokslo diplomus. Apie 66 procentus emigrantų - žmonės iki 40 metų amžiaus.

Gruzijos nacionalinės statistikos tarnybos duomenimis, 2018 metų sausio 1 d. šalyje gyveno 3 milijonai 729 tūkstančiai 600 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Statistika

Na, juk ir Lietuvoje panašiu procentu sumažėjo gyventojų - per visą nepriklausomybės laikotarpį. Nuo 3,7 milijono iki 2,8 milijono - pagal dabartinę oficialią LT statistiką. Tik gal ne per 15 metų, o per beveik 30 metų.

Abchazas

O kur gruzinai emigravo? Absoliuti dauguma į Rusiją!!!

Kur Ta GRUZIJA?

Tai gal buvusi rusija?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS