Gruzijos premjeras: santykių su Rusija atkūrimas šiuo metu neįmanomas | KaunoDiena.lt

GRUZIJOS PREMJERAS: SANTYKIŲ SU RUSIJA ATKŪRIMAS ŠIUO METU NEĮMANOMAS

  • 1

Tbilisis nesutiks atkurti diplomatinių santykių su Maskva, kol nebus atkurtas šalies teritorinis vientisumas, antradienį pareiškė Gruzijos vyriausybės vadovas Mamuka Bachtadzė.

„Mes neturime ir neturėsime diplomatinių santykių su Rusijos Federacija, kol ji yra okupavusi mūsų teritoriją. Tai yra labai principinis klausimas“, – sakė M. Bachtadzė per spaudos konferenciją Tbilisyje.

Jis taip pat priminė, kad jau kelerius metų tarp Rusijos ir Gruzijos vyksta vadinamasis „Abašidzės-Karasino“ dialogas ekonominių ir humanitarinių problemų sprendimui.

Kitas Rusijos užsienio reikalų viceministro Grigorijaus Karasino ir Gruzijos premjero ypatingojo atstovo ryšiams su Rusija Zurabo Abašidzės susitikimas numatytas vasario 27 dieną Prahoje, kur abi šalys „sutikrins laikrodžius“ ir aptars tolesnio darbo perspektyvas.

„Iš tiesų vasario 27 dieną Prahoje turi įvykti jau 21-as mūsų susitikimas su Zurabu Abašidze. Konsultacijos metu planuojama toliau aptarti praktinius klausimus, susijusius su Rusijos ir Gruzijos ryšiais prekybos, transporto ir humanitarinių sutarčių srityse“, – sakoma G. Karasino pareiškime, kuris paskelbtas Rusijos URM svetainėje praėjusį ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tomas

Kokiu tikslu publikuojamos pasenusios ,,naujienos"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS