Gynybos ministras: Izraelio karas Gazos Ruože įžengė į naują etapą | KaunoDiena.lt

GYNYBOS MINISTRAS: IZRAELIO KARAS GAZOS RUOŽE ĮŽENGĖ Į NAUJĄ ETAPĄ

  • 3

Izraelio karas su palestiniečių kovotojų grupuote „Hamas“ įžengė į naują etapą, kai naktį buvo intensyviai bombarduojamas Gazos Ruožas, šeštadienį pareiškė gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas).

„Įžengėme į naują karo etapą. Praėjusią naktį Gazos Ruože sudrebėjo žemė. Puolėme ir virš žemės, ir po žeme“, – sakė Y. Gallantas vaizdo pareiškime, turėdamas omenyje Gazos Ruože po žeme „Hamas“ įrengtą karinių tunelių tinklą.

„Nurodymai pajėgoms aiškūs: veiksmai bus tęsiami iki tolesnio pranešimo“, – pridūrė ministras.

Vėlų penktadienio vakarą Izraelis suintensyvino oro kampaniją Gazos Ruože, pavertęs griuvėsiais šimtus pastatų ir tūkstančius namų.

Liudininkai teigė, kad daugiausia buvo bombarduota aplink dvi ligonines – Al-Šifos ir vadinamąją Indonezijos ligoninę, – esančias Džabalijos rajone Gazos šiaurėje.

Po smūgių gatvėse liko platūs krateriai, o daug pastatų buvo sulyginti su žeme.

„Mes ir toliau būsime stiprūs ir tikslūs. Ir gaudysime kiekvieną teroristą“, – pareiškė Y. Gallantas.

Izraelis Gazos Ruožo bombardavimą pradėjo po to, kai spalio 7 dieną per sieną įsiveržę „Hamas“ ginkluoti užpuolikai nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir, anot Izraelio pareigūnų, pagrobė daugiau kaip 220 žmonių.

„Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per Izraelio smūgius anklave žuvo 7 tūkst. 703 žmonės, daugiausia civiliai, įskaitant daugiau kaip 3,5 tūkst. vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

???

Dabar zudynes ,gradinimai is zydu puses bet Kur gi buvo PATS PONAS MINISTRAS PIRMININKAS JO GARSIOJI ZVALGYBA KAD HAMAS TAIP LAISVAI PEREJO SIENA TAIGI GALIMI DU VARIJANTAI: Zydai uzmigo bevaidindami ,arba specialiai leido zudyti SAVUS kad galetu sunaikinti gazos ruoza??? Zydu tiket begalima PATS MUSA PATS REKIA!!!!! O JUK ZUSTA ZMONES!!

A_T

mokinkis istorija! ka darei mokykloj? muses gaudei? likai nemoksa. uzjauciu. sorry

Pasauli!!

kokia teise žydai turi žudyt Palestinos Tauta 76 metus istisai ????? Stop žydu vykdomam Genocidui Palestinai !!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS