H. Clinton įsiutino kaltinimai korupcija: tai – absurdiška | KaunoDiena.lt

H. CLINTON ĮSIUTINO KALTINIMAI KORUPCIJA: TAI – ABSURDIŠKA

  • 1

JAV demokratų kandidatė į prezidento postą Hillary Clinton (Hilari Klinton) atmetė „absurdiškus“ žiniasklaidos pranešimus, kad ji susitikti norintiems privatiems interesantams neva keldavo sąlygą, jog jie turi paaukoti pinigų Clintonų šeimos labdaros fonui.

Naujienų agentūra „The Associated Press“ (AP) atliko žurnalistinį tyrimą ir nustatė, kad daugiau kaip pusė valstybės aparate nedirbančių žmonių, dalyvavusių susitikimuose su H. Clinton, kai ji užėmė valstybės sekretorės postą, buvo paaukoję pinigų Clintonų fondui.

Duodama interviu televizijai CNN, H. Clinton savo ruožtu pareiškė, kad AP „nagrinėjo tik nedidelę dalį mano laiko“, kai ji dirbo valstybės sekretorės poste. Pasak jos, naujienų agentūra daro išvadą, kad jos susitikimai su Nobelio premijų laureatais buvo labiau susiję su Clintonų fondo veiklą, o ne su šių veikėjų vaidmeniu formuojant pasaulio nuomonę.

„Tai – absurdas“, – sakė H. Clinton.

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas), Hillary vyras, irgi gynė savo šeimos fondo darbą.

Trečiadienį jis sakė žurnalistams: „Jeigu negerai kurti darbo vietas ir gelbėti gyvybes – nežinau, kodėl taip yra.“

Antradienį paskelbtame AP pranešime sakoma, kad mažiausiai 85 iš 154 privačių asmenų, susitikusių arba kalbėjusių telefonu su H. Clinton, kai ji vadovavo JAV Valstybės departamentui, buvo paaukoję jos šeimos labdaros fondui arba įsipareigojo prisidėti prie jo tarptautinių programų.

Šie 85 donorai iš viso paaukojo156 mln. JAV dolerių, nurodė AP.

B. Clintonas pakartojo anksčiau šią savaitę paskelbtus savo planus: jeigu jo žmona bus išrinkta prezidente, šeimos fondas priims tik JAV donorų aukojamas lėšas, o jis pats atsistatydins iš fondo valdybos ir neberinks lėšų.

Buvęs prezidentas pridūrė, kad šie pokyčiai gali būti greitai atlikti po lapkritį vyksiančių rinkimų, bet pabrėžė nenorintis sukelti pavojaus vykdomiems projektams arba pakenkti fondo darbuotojams.

Respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį užsipuolė savo varžovę sakydamas, kad H. Clinton šeimos labdaros fondas yra priedanga „trečiojo pasaulio“ lygio korupcijai.

„Tikra gėda, jeigu mūsų valstybės sekretorė gali būtų nuperkama, paperkama arba parduodama“, – jis sakė per rinkimų kampanijos renginį Ostino mieste Teksase.

„Tai apgailėtina. Tai grėsmė demokratijos pamatams, – piktinosi D. Trumpas. – Taip nutinka trečiojo pasaulio šalyse.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O kam pykti už teisybę?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS