„Hamas“ ragina nebeskraidinti pagalbos į Gazos Ruožą ir atidaryti daugiau sausumos punktų | KaunoDiena.lt

„HAMAS“ RAGINA NEBESKRAIDINTI PAGALBOS Į GAZOS RUOŽĄ IR ATIDARYTI DAUGIAU SAUSUMOS PUNKTŲ

  • 1

Islamistų grupuotė „Hamas“ antradienį paragino nutraukti pagalbos mėtymą iš oro Gazos Ruože, paaiškėjus, kad dvylika žmonių nuskendo, o dar šeši žuvo spūstyse bandydami pasiekti į palestiniečių anklavą atskraidintus maisto paketus.

„Raginame nedelsiant nutraukti numetimo iš lėktuvų operacijas [...] ir reikalaujame nedelsiant ir skubiai atidaryti sausumos perėjas, kad humanitarinė pagalba pasiektų mūsų palestiniečius“, – sakė apgultą teritoriją valdanti kovotojų grupuotė.

Kiek anksčiau „Hamas“ pranešė, kad po to, kai į Gazos Ruožą buvo atskraidinti ir iš lėktuvų palei Viduržemio jūros pakrantę numesti pagalbos daviniai, dvylika dėl jų besigrūmusių žmonių nuskendo, o šeši žuvo spūstyse.

Karas prasidėjo beprecedenčiu „Hamas“ spalio 7-osios išpuoliu, per kurį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo mažiausiai 32 tūkst. 414 žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Istorija ateities kartoms

Žydai niekada nieko neżudė , tik juos visada skriaudė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS