Hondūro prezidentas rugsėjo 1-ąją atidarys savo šalies diplomatinę misiją Jeruzalėje | KaunoDiena.lt

HONDŪRO PREZIDENTAS RUGSĖJO 1-ĄJĄ ATIDARYS SAVO ŠALIES DIPLOMATINĘ MISIJĄ JERUZALĖJE

  • 1

Hondūro prezidentas Juanas Orlandas Hernandezas rugsėjo 1-ąją atidarys savo šalies diplomatinę misiją Jeruzalėje, kurią Tegusigalpa pripažino Izraelio sostine, praneša „RIA Novosti“.

Šių metų kovo mėnesį Hondūro vyriausybė išplatino J. O. Hernandezo pareiškimą, kuriame, be kita ko, buvo sakoma, kad Jeruzalė pripažįstama Izraelio sostine. Tada prezidentas taip pat paskelbė, kad Jeruzalėje nedelsiant bus atidaryta Hondūro prekybinė atstovybė.

„2019 metų rugsėjo 1-ąją prezidentas J. O. Hernandezas surengs Jeruzalėje ceremoniją, kurios metu bus atidaryta Hondūro diplomatinė atstovybė Izraelio sostinėje išplečiant jo ambasadą (Tel Avive)“, - sakoma Hondūro URM pranešime.

2017 metų gruodžio 6-ąją JAV prezidentas Donaldas Trumpas Baltuosiuose rūmuose pareiškė, kad atėjo metas oficialiai pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine ir perkelti Amerikos ambasadą iš Tel Avivo į šį miestą. Šis sprendimas labai neigiamai buvo sutiktas daugelyje pasaulio šalių, pirmiausia - arabų ir musulmonų, o palestiniečių teritorijose prasidėjo masinės riaušės ir protesto akcijos.

JAV ambasada Jeruzalėje buvo atidaryta 2018 metų gegužės 14-ąją.

Jeruzalės statusas - viena opiausių palestiniečių ir izraeliečių konflikto problemų. Izraeliečiai užėmė rytinę miesto dalį per 1967 metų karą. Jie tvirtina, kad Jeruzalė yra "vienintelė ir nedaloma" Izraelio sostinė. Savo ruožtu palestiniečiai nori padaryti rytinę miesto dalį savo valstybės sostine.

Be JAV, Jeruzalę Izraelio sostine yra pripažinę Australija, Gvatemala, Čekija, Brazilija ir Hondūras.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ErR

... Be JAV, Jeruzalę Izraelio sostine yra pripažinę Australija, Gvatemala, Čekija, Brazilija ir Hondūras O Lietuva laukia isakymo ia Briuselio. Juk savo nuomones neturim. Nes bijom Merkelienes pykcio. O cekai nebijo. Faktas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS