Honkongo protestuotojų portretas: jauni, išsilavinę ir įtūžę | KaunoDiena.lt

HONKONGO PROTESTUOTOJŲ PORTRETAS: JAUNI, IŠSILAVINĘ IR ĮTŪŽĘ

Didžioji dalis prodemokratiškai nusiteikusių Honkongo protestuotojų turi universitetinį išsilavinimą, daugiau nei pusė jų yra jaunuoliai iki 30 metų amžiaus ir beveik visi jie nekenčia policijos, rodo naujausia Honkongo demonstrantų apklausa.

Per 10 savaičių trunkančius protestus Azijos finansų centre milijonai žmonių išėjo į gatves, kur vyko susirėmimai tarp protestuotojų ir policijos pareigūnų. Pastaruoju metu protestai persikėlė į Honkongo oro uostą, kuriame atšaukta daugybė skrydžių.

Mitingai prasidėjo besipriešinant ekstradicijos žemyninę Kiniją įstatymo projektui, tačiau vėliau peraugo į platesnį nepasitenkinimą demokratijos erozija.

Keturių Honkongo universitetų mokslininkai apklausė protestuotojus 12 protestų metu tarp birželio 9 iki rugpjūčio 4 d.

Apklausos, kurioje dalyvavo 6 688 respondentai, rezultatai rodo, kad tarp protestuotojų daugiau vyrų (54 proc.), nei moterų (46 proc.).

Dauguma, net 77 proc., protestuojančių žmonių turi universitetinį išsilavinimą, dar 21 proc. sakė turintys vidurinį išsilavinimą.

49 proc. protestuotojų amžius – 20-29 metai. Jaunesnių nei 20 metų amžiaus protestuotojų buvo 11 proc., dar 19 proc. – tarp 30 ir 39-erių. Protestuotojų gretose vyresnių nei 40 metų amžiaus buvo 16 proc.

Lygiai pusė protestuotojų save laikė viduriniosios klasės atstovais, o 41 proc. sakė esantys paprasti žmonės.

Paklausti, kodėl atėjo į protestus, 87 proc. tvirtino norintys, kad ekstradicijos įstatymo projektas būtų visiškai atšauktas, 95 proc. teigė taip reiškiantys nepasitenkinimą policijos veiksmais protestų metu, o 92 proc. ragino įsteigti nepriklausomą tyrimų komisiją.

Apklausos rezultatus paskelbė Honkongo Kinijos universiteto, Honkongo Lingnano universiteto, Honkongo Hang Seng universiteto ir Honkongo baptistų universiteto mokslininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tokiam amžiuje dar labai sveika gerai išlupti kailį ir atjungti nuo feisbuko. Ir arkliui ganykloje aišku, kad juos kursto amerikonai, o tie durneliai jais tiki. Davus bizūnų, tikrai įgautų proto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS