„Huawei“ finansų vadovė priešinasi išdavimui JAV | KaunoDiena.lt

„HUAWEI“ FINANSŲ VADOVĖ PRIEŠINASI IŠDAVIMUI JAV

Kanadoje už užstatą paleista „Huawei“ finansų vadovė Meng Wanzhou visomis išgalėmis priešinsis būti išduota JAV. Per teismo posėdį Vankuverio teisme trečiadienį 47-erių moters advokatai jos sulaikymą gruodį pavadino „neteisėtu“ ir pareikalavo sušvelninti sąlygas, kurių ji privalo laikytis po paleidimo.

Kaltinimai N. Wanzhou yra „tiesiog neteisingi“, prie teismo pastato sakė „Huawei“ atstovybės Kanadoje atstovas Benjaminas Howesas. Jos sulaikymas esą susijęs su „politiniais veiksniais“. N. Wanzhou prašys stabdyti išdavimo procesą.

„Huawei“ finansų vadovės apklausa turėjo trukti tik trumpai, tačiau užsitęsė kelias valandas. Kitas posėdis procese, kuris gali trukti ne vienerius metus, numatytas rugsėjo 23-iąją.

N. Wanzhou gruodžio pradžioje JAV prašymu buvo sulaikyta Kanados Vankuverio mieste ir vėliau paleista už milijoninį užstatą.

JAV vyriausybė kaltina N. Wanzhou pažeidus Irano sankcijas. Todėl „Huawei“ įkūrėjo Ren Zhengfei dukteriai bei įmonei sausio pabaigoje Niujorko teisme pateikti kaltinimai. Moters advokatai kaltinimus neigia.

Šis atvejis sukėlė didelę diplomatinę krizę tarp Kanados ir JAV. Jis dar labiau aptemdė ir Pekino bei Vašingtono santykius, kurie jau metus laiko kenčia dėl prekybos konflikto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS