I. Trump atsisakė tėvo pasiūlymo vadovauti Pasaulio bankui | KaunoDiena.lt

I. TRUMP ATSISAKĖ TĖVO PASIŪLYMO VADOVAUTI PASAULIO BANKUI

Ivanka Trump patvirtino, kad jos tėvas, JAV prezidentas Donaldas Trumpas, tikrai jai siūlė vadovauti Pasaulio bankui, jeigu ją sudomintų šis darbas, praneša BBC.

Praėjusią savaitę Baltųjų rūmų šeimininkas leidiniui „Atlantic“ sakė klausęs savo dukterį, ar ji nori užimti aukščiausią postą Pasaulio banke, „nes jai labai gerai sekasi su skaičiais“.

Kaip pareiškė pati Ivanka, ji tėvui atsakė, kad yra labai patenkinta savo dabartinėmis – prezidento patarėjos – pareigomis.

Trečiadienį bendraudama su žurnalistais Dramblio Kaulo Krante, ji papasakojo, kad pasiūlymas dėl naujo darbo „nuskambėjo kaip klausimas“, bet ji šio pasiūlymo atsisakė. Anot I. Trump, Davidas Malpassas, kuris balandžio pradžioje buvo išrinktas 13-uoju Pasaulio banko prezidentu, puikiai susitvarkys su šiuo darbu.

Į klausimą, ar tėvas jai siūlė dar kokių nors viliojančių postų, I. Trump atsakė: „Tegul tai lieka tarp mūsų“.

Pats D. Trumpas praėjusią savaitę prisipažino galvojęs apie iškart kelis postus savo dukteriai, tarp jų – JAV atstovo Jungtinėse Tautose, nes ji, anot prezidento, yra „apsigimusi diplomatė“. Bet patarėjai jį atkalbėjo nuo šio žingsnio. „Būčiau buvęs apkaltintas nepotizmu, nors tai nebūtų turėję su juo nieko bendra“, – pareiškė Baltųjų rūmų šeimininkas.

I.Trump šiuo metu keliauja po Afrikos šalis, propaguodama „Globalią moterų plėtros ir klestėjimo iniciatyvą“ (W-GDP), – JAV vyriausybės programą, kuria siekiama didinti moterų užimtumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS