Iranas įspėja: TATENA rezoliucija gali pakenkti bendradarbiavimui | KaunoDiena.lt

IRANAS ĮSPĖJA: TATENA REZOLIUCIJA GALI PAKENKTI BENDRADARBIAVIMUI

  • 1

Iranas ketvirtadienį įspėjo, kad Teheraną kritikuojanti rezoliucija, kurią priėmė Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA), gali „pakenkti mūsų šalies bendradarbiavimo“ su šia Jungtinių Tautų agentūra „procesui“.

„Tvirtai tikime, kad ši rezoliucija neturės jokių rezultatų ... ja siekiama pateisinti daugiau vienašališkų sankcijų prieš Irano tautą“, – pareiškė Irano pasiuntinys Tarptautinėje atominės energijos agentūroje Mohsenas Naziri-Aslas (Mohsenas Naziris Aslas), kurį cituoja oficialioji Irano naujienų agentūra IRNA.

TATENA valdytojų taryba ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, kurioje dėl nepakankamo bendradarbiavimo su Jungtinių Tautų branduolinės priežiūros institucija kritikuojamas Iranas, naujienų agentūrai AFP pranešė diplomatai.

Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Vokietijos pateiktas tekstas, kuriam nepritarė Kinija ir Rusija, yra antrasis tokio pobūdžio pasiūlymas per šešis mėnesius, ir jis pateiktas atsidūrus aklavietėje dėl Irane rastų nedeklaruotų branduolinių medžiagų.

Visa tai vyksta įstrigusių derybų dėl 2015 metų branduolinio susitarimo atgaivinimo fone.

Susitarimu, kurį Iranas sudarė su Jungtine Karalyste, Kinija, Prancūzija, Vokietija, Rusija ir JAV, Teheranas buvo atleistas nuo sankcijų mainais į garantijas, kad jis nekurs branduolinio ginklo.

Iranas visada neigė norintis turėti branduolinį arsenalą.

Susitarimas pakibo ant plauko, kai tuometinio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) vadovaujamos Jungtinės Valstijos 2018 metais vienašališkai iš jo pasitraukė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kirvis

Sankcijas barzdotiems velniams!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS