Iranas: JAV kalinamas mokslininkas S. Asgari artimiausiu metu sugrįš į tėvynę | KaunoDiena.lt

IRANAS: JAV KALINAMAS MOKSLININKAS S. ASGARI ARTIMIAUSIU METU SUGRĮŠ Į TĖVYNĘ

Irano užsienio reikalų ministerija pirmadienį pranešė, kad Jungtinėse Valstijose kalinamas iraniečių mokslininkas Sirousas Asgari (Sirusas Asgaris) artimiausiomis dienomis turėtų sugrįžti į šiitišką respubliką.

„Dr. Sirouso Asgari byla Amerikoje nutraukta, ir jis tikriausiai per artimiausias dvi ar tris dienas sugrįš į šalį“, – sakė ministerijos atstovas spaudai Abbasas Mousavi (Abasas Musavis), kurį citavo naujienų agentūra ISNA.    

„Tai įvyks, jei nekils jokių problemų ar kliūčių“, – pridūrė A. Mousavi. 

JAV teismas 2016 metais apkaltino S. Asgari valstybės paslapčių vagyste, kai jis akademiniais tikslais lankėsi Ohajuje. Tačiau lapkritį mokslininkas dėl šių kaltinimų buvo išteisintas.

Irano užsienio reikalų ministerija praėjusį mėnesį pranešė, kad S. Asgari būdamas JAV kalėjime užsikrėtė naujuoju koronavirusu. 

Mokslininkas kovo mėnesį britų laikraščiui „The Guardian“ sakė, kad Imigracijos ir muitinės agentūra laiko jį sulaikymo centre Luizianoje be būtinų sanitarinių priemonių ir neleidžia grįžti į Iraną, nors visi kaltinimai jam buvo panaikinti.   

Abi šalys neseniai paragino viena kitą paleisti kalinamus jų piliečius, pasauliui grumiantis su koronaviruso pandemija.   

Iranas pagal koronaviruso infekcijos COVID-19 aukų skaičių yra smarkiausiai pandemijos paveikta šalis Artimuosiuose Rytuose, o Jungtinės Valstijos pagal letalinių atvejų skaičių užima pirmą vietą pasaulyje.   

Naujienų agentūros AFP turimi duomenys rodo, Irane kalinami mažiausiai penki amerikiečiai, o Jungtinėse Valstijose laikomi suimti 15 iraniečių. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS