Iranas nenorėtų derybų branduoliniu klausimu pratęsimo | KaunoDiena.lt

IRANAS NENORĖTŲ DERYBŲ BRANDUOLINIU KLAUSIMU PRATĘSIMO

  • 0

Iranas nenori, kad derybos branduoliniu klausimu su pasaulio galiūnėmis būtų pratęstos po lapkričio 24 dieną pasibaigiančio termino, ketvirtadienį pranešė užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas).

„Iki termino pabaigos liko tik 40 dienų, be to, nė vienas iš derybininkų nemanom, kad derybas reikėtų pratęsti. Mes pritariame šiam požiūriui... ir manome, kad nėra net reikalo apie tai kalbėti“, – derybų užkulisiuose Vienoje sakė M.J.Zarifas, cituojamas valstybinės televizijos interneto svetainėje.

Anksčiau ketvirtadienį ministras iraniečių žiniasklaidai sakė, kad Vienoje vykusios šios savaitės derybos branduoliniu klausimu buvo sunkios, bet buvo padaryta pažanga ir aptarti galimi sprendimo būdai.

M.J.Zarifas kalbėjo po trečiadienį Austrijos sostinėje įvykusio ir šešias valandas trukusio susitikimo su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry (Džonu Keriu) ir Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadove Catherine Ashton (Ketrin Ešton).

„Tai buvo labai sunkios, rimtos ir intensyvios (derybos), ... bet vietoje telkimosi į problemas mes taip pat aptarėme ir sprendimus. Buvo pažanga visose srityse“, – sakė ministras, kurį citavo toje trumpoje spaudos konferencijoje dalyvavę šaltiniai.

M.J.Zarifas taip pat sakė, kad dabar su J.Kerry ir C.Ashton susitiks po trijų ar keturių savaičių, pranešė Irano valstybinė televizija. C.Ashton koordinuoja derybas su Iranu šešių pasaulio galių,tarp jų – JAV, vardu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS