Irano aukščiausiasis dvasinis lyderis ir toliau nenori derėtis su JAV | KaunoDiena.lt

IRANO AUKŠČIAUSIASIS DVASINIS LYDERIS IR TOLIAU NENORI DERĖTIS SU JAV

Irano aukščiausiasis dvasinis lyderis pasisako prieš diplomatines derybas su JAV. „Jei oficialūs Irano atstovai būtų tokie naivūs ir leistųsi į derybas su JAV, jie tikrai nieko nepasiektų“, - sekmadienį pareiškė ajatola Ali Khamenėjus.

Derybos, anot jo, nesibaigtų nei maksimalaus spaudimo politikos peržiūrėjimu, nei JAV sankcijų panaikinimu. Taip kaip Šiaurės Korėjos ir Kubos derybos su JAV nedavė jokių rezultatų, pabrėžė A. Khmenėjus. Ajatola, remiantis Irano konstitucija, turi paskutinį žodį visais politiniais klausimais.

Iranas pirmadienį valstybės organizuojamu mitingu paminės JAV ambasados Teherane užėmimo 40-ąsias metines. Irano studentai 1979 metų lapkritį užėmė ambasadą, taip protestuodami prieš nuverstojo šacho Rezos Pahlavio priėmimą JAV. Įkaitais paimti ambasados darbuotojai laisvę atgavo tik po 444 dienų. Užėmus ambasadą, JAV nutraukė diplomatinius santykius su Iranu, kurie ir praėjus keturiems dešimtmečiams vis dar nėra atnaujinti.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani ir jo vyriausybė visiškai neatmeta derybų su JAV, tačiau sieja jas su sąlygomis. Jie reikalauja, kad Vašingtonas atšauktų visas sankcijas Iranui ir grįžtų prie branduolinio susitarimo. JAV vyriausybė išankstines sąlygas atmeta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kam tos derybos jei iranas nieko nepuola ir nenori turet reikalu su melagiais juk jie nedurni tik kito mastymo kaip ir ateiviai kurie irgi deda skersa ant zemes idijotu kurie tarpusavy neranda sutarimo.?............

SUSIJUSIOS NAUJIENOS