Irano policininkui pareikštas papeikimas už hidžabo taisyklių netaikymą | KaunoDiena.lt

IRANO POLICININKUI PAREIKŠTAS PAPEIKIMAS UŽ HIDŽABO TAISYKLIŲ NETAIKYMĄ

  • 3

Vietos žiniasklaida pirmadienį pranešė, kad Irano policijos pareigūnui buvo pareikštas papeikimas už tai, kad jis neužtikrino šalies aprangos taisyklių, reikalaujančių, kad moterys užsidengtų plaukus, laikymosi.

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose buvo plačiai dalijamasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip vakarinėje Kermanšaho provincijoje vienas policijos pareigūnas sako moteriai, kad jis nemano, jog hidžabas moterims yra privalomas.

„Ši ponia nori išeiti į gatvę taip apsirengusi,.. tai ne mano reikalas“, – girdima, kaip pareigūnas sako, atsakydamas į moters prašymą įspėti kitą moterį, kuri nedėvi hidžabo.

„Po kruopštaus tyrimo... pareigūnas buvo iškviestas... ir gavo reikiamus įspėjimus bei apmokymus“, – pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Tasnim“, cituodama Kermanšaho provincijos policijos pareiškimą.

Incidentas įvyko visoje šalyje vykstant protesto judėjimui, kurį sukėlė 22 metų Irano kurdės Mahsos Amini mirtis areštinėje rugsėjo 16 dieną. Ji buvo suimta už tariamą to paties moterų aprangos kodo pažeidimą.

Per protestus, kuriuos pareigūnai dažnai vadina „riaušėmis“, žuvo šimtai žmonių, įskaitant saugumo darbuotojus, o tūkstančiai buvo suimti.

Nuo protestų pradžios moterys vis dažniau matomos be hidžabo viešose vietose, daugeliu atvejų nesulaukdamos policijos reakcijos.

Tačiau sausio mėnesį vietos žiniasklaida pranešė, kad policija atnaujino hidžabo dėvėjimo automobiliuose kontrolę, o pažeidėjai iš policijos gauna įspėjimą SMS žinute.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Purmaliai

gali nors dabar nešioti !

...

įdomu kada konservatoriai įves hidžabą

Jual aborsi makassar

081399995087 - Jual obat aborsi cytotec asli, Obat penggugur kandungan cytotec asli, Jual Obat cytotec original, cytotec misoprostol pfizr, stok ready ya kak.. dan produk dijamin sampai , untuk pemakaian wajib di pandu sampai selesai ya kak.. garansi uang kembali jika gagal, syaratanya harus mau mengikuti panduan dari kami, pembayaran Bisa Cod Bayar di tempat , Cara menggugurkan kandungan Yang ampuh serta aman dengan menggunakan obat cytotec asli,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS