Irano teismas panaikino su protestais dėl M. Amini susijusį mirties nuosprendį | KaunoDiena.lt

IRANO TEISMAS PANAIKINO SU PROTESTAIS DĖL M. AMINI SUSIJUSĮ MIRTIES NUOSPRENDĮ

  • 0

Irano Aukščiausiasis Teismas panaikino mirties bausmę 23 metų vyrui, nuteistam už policininko nužudymą per vieną iš praėjusiais metais vykusių protestų, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Iranas, malšindamas protestus, kuriuos išprovokavo rugsėjį įvykusi iranietės kurdės Mahsos Amini mirtis po to, kai ją sulaikė vadinamoji moralės policija, paskelbė daugybę mirties nuosprendžių.

Teheranas įvykdė septynias egzekucijas ir už tai sulaukė tarptautinio pasmerkimo bei Vakarų sankcijų.

Spalį Mohammadas Ghobadlou (Mohamadas Gobadlu) buvo nuteistas mirties bausme dėl „pagedimo žemėje“, kai teismas pripažino jį kaltu dėl policijos pareigūnų užpuolimo. Tuomet per protesto akciją jis į pareigūnus įsirėžė automobiliu, vienas jų žuvo.

„Aukščiausiasis Teismas panaikino mirties nuosprendį... Ghobadlou ir perdavė jo bylą kitai jurisdikcijai, kad būtų sprendžiami su jo psichine sveikata susiję klausimai“, – pranešė Irano naujienų agentūra „Mehr“, remdamasi jo teisininkų komanda.

M. Ghobadlou šeima kreipėsi į teismą dėl malonės, motyvuodama tuo, kad jis kentėjo nuo maniakinės depresijos.

Tarp šimtų žmonių, žuvusių per protestus dėl M. Amini mirties, kuriuos Teheranas pavadino užsienio vyriausybių kurstomomis riaušėmis, buvo dešimtys policijos pareigūnų.

Pareigūnai sulaikė tūkstančius protestuotojų ir jų rėmėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS