Iranui numušus JAV droną JT vadovas ragina visas šalis elgtis santūriai | KaunoDiena.lt

IRANUI NUMUŠUS JAV DRONĄ JT VADOVAS RAGINA VISAS ŠALIS ELGTIS SANTŪRIAI

  • 3

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) paragino susilaikyti nuo žingsnių, galinčių padidinti įtampą Artimuosiuose Rytuose, Iranui numušus JAV bepilotę skraidyklę, ketvirtadienį pranešė amerikiečių televizija CNN.

„Generalinis sekretorius yra labai susirūpinęs dėl vėliausių įvykių Persijos įlankos regione, taip pat dėl pranešimų apie Irano numuštą amerikietišką bepilotę skraidyklę“, – pareiškė JT vadovo atstovas Stephane'as Dujarricas (Stefanas Diužarikas).

„Generalinis sekretorius ragina visas šalis pademonstruoti maksimalų santūrumą ir vengti bet kokių veiksmų, galinčių eskaluoti ir taip įtemptą padėtį“, – pridūrė jis.

Teheranas ketvirtadienį paskelbė, kad jo elitinė Revoliucijos gvardija šalies pietinėje oro erdvėje numušė amerikiečių žvalgybinį bepilotį orlaivį.

Vėliau Pentagonas patvirtino, jog aparatas buvo sunaikintas, bet pabrėžė, kad jis buvo numuštas tarptautinėje oro erdvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tegul sau skraido anapus Atlanto ir nebus jokių problemų. O dabar kiša savo šlykštų snapą ir gauna per jį. Šaunuoliai persai.

Šaunuoliai....

Ko Pentagonas skraido ne savo teritorijoje.....

Ne is karo

Buvo saltasis karas. Kas dabar vyksta? Kas ten ispranasavo, kad bus trecias pasaulinis? Tai tarptautineje erdveje, tai ne. Visa laika JAV "grojo" pries musulmonus. Tai Irakas, tai Sirija ir kas bus. O musulmonams visi vienodi, ne tokie kaip jie ir ypac jeigu kisasi i ju reikalus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS