Ispanija atšaukė kaukių dėvėjimą viešajame transporte | KaunoDiena.lt

ISPANIJA ATŠAUKĖ KAUKIŲ DĖVĖJIMĄ VIEŠAJAME TRANSPORTE

Ispanijos vyriausybė antradienį pranešė, kad nebereikės dėvėti kaukių viešajame transporte, taip panaikindama vieną iš paskutinių šalyje galiojančių kovos su koronaviruso pandemija taisyklių.

Taisyklė, reikalaujanti dėvėti kaukes traukiniuose, autobusuose ir keltuose, nustos galioti trečiadienį, tačiau ji vis dar bus taikoma ligoninėse, sveikatos centruose ir slaugos namuose, sakė sveikatos apsaugos ministrė Carolina Darias (Karolina Darias).

Ši priemonė įmanoma, nes Ispanijos COVID-19 „epidemiologinė situacija šiuo metu yra labai stabili“, teigė ji spaudos konferencijoje po savaitinio vyriausybės posėdžio.

Ispanija 2022 metų balandžio mėnesį atšaukė beveik dvejus metus galiojusią taisyklę, pagal kurią buvo reikalaujama dėvėti kaukes uždarose patalpose, palikdama šį reikalavimą tik viešajame transporte, ligoninėse, sveikatos centruose ir slaugos namuose.

Kaukės tapo privalomos tiek uždarose patalpose, tiek lauke netrukus po to, kai 2020 metų pradžioje Ispanijoje prasidėjo COVID-19 pandemija.

2021 metų viduryje apribojimas dėvėti kaukes lauke buvo panaikintas, bet gruodžio–vasario mėnesiais vėl įvestas, smarkiai išaugus užsikrėtusiųjų itin užkrečiama omikron atmaina skaičiui.

Ispanija, viena iš labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių šalių, sugebėjo suvaldyti pandemiją, nes paskiepijo daugiau kaip 90 proc. savo gyventojų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jūs čia rimtai?

Suvaldė,kur gi ne.Tegul parodo statistiką,kiek suvakcinuotų mirė praėjus mėnesiui nuo vakcinacijos pradžios,palyginti su prieš tai buvusiu mėnesiu,kai vakcinos nebuvo.Ten lygiai taip pat,kaip ir pas mus pilnos ligoninės žmonių,laukiančių tyrimų,dėl nesuprasi iš kur ir kokių atsiradusių ligų.Lygiai,kaip ir pas mus,kasdien randami mirę žmonės, be smurto žymių,tiesiog gatvėse,parduotuvėse,darbo vietose.Ir visi,kas tą procesą skatino,ožių balsais mekena,kad kas čia dabar darosi,kad seniau tokio atvejų masto nebuvo!

Nair kokio velnio

Atsauke?Sunku uzsidet kauke?o kad tau salia ar uz nugaros sedi koseja ciaudeja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS