Ispanijos ministrė sulaukė kritikos dėl pastabų apie vulkano patrauklumą turistams | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS MINISTRĖ SULAUKĖ KRITIKOS DĖL PASTABŲ APIE VULKANO PATRAUKLUMĄ TURISTAMS

Ispanijos turizmo ministrė Reyes Maroto pirmadienį sukėlė neigiamą reakciją, pareiškusi, kad ugnikalnio išsiveržimu Kanarų salose būtų galima pasinaudoti kaip „turistų traukos objektu“.

Jos pastabos pasigirdo kitą dieną, kai La Palmos saloje išsiveržė Kumbre Vjecha, maždaug 5500 žmonių turėjo bėgti, iki raudonumo įkaitusios lavos srautams apsupus mažiausiai 100 namų.

Ispanija turėtų „pasinaudoti šia galimybe kaip atrakcija, kad turistai galėtų mėgautis tuo, ką gamta atnešė La Palmai“, – sakė ji radijui „Canal Sur“.

„Sala galėtų tapti traukos vieta tiems turistams, kurie nori pamatyti šį nuostabų gamtos reginį“, – pridūrė ji.

Šios pastabos sukėlė pasipiktinimą, ypač iš dešiniųjų opozicijos. „R. Maroto mėgina paversti nelaimę turistų traukos objektu tuo metu, kai tūkstančiai žmonių evakuojami. Jie yra sociopatai!“ – tviteryje parašė kraštutinių dešiniųjų partija „Vox“. „ Ar ministrė iš tikrųjų tai pasakė, šimtams žmonių praradus viską, ką turėjo?“, – stebėjosi dešiniosios Liaudies partijos generalinis sekretorius Teodoro Garcia-Egea.

„Kai žmonės evakuojami, sunaikinta 100 namų kartu su laukais, fermomis, gyvūnais ir viskuo, ką turi, tai nėra „nuostabus reginys“, kurį „įdomu patirti, – tviteryje rašė parlamentarė Ana Orama iš dešiniosios Kanarų koalicijos. – Tai tragedija. Mums reikia šiek tiek jautrumo, o ne pokštų.“

Po tokios reakcijos R. Maroto suskubo pareikšti žurnalistams: „Šiandien mūsų mintys yra su aukomis“. Ministras pirmininkas Pedro Sanchezas, kuris turėjo atvykti į JT Generalinę Asamblėją Niujorke, atidėjo skrydį ir sekmadienio vakarą išvyko į La Palmą pažiūrėti, kaip vyksta evakuacijos operacija, kurioje dalyvavo šimtai policijos ir kariuomenės darbuotojų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS