Ispanijos sosto įpėdinis pirmąkart pavadavo karalių nacionalinės dienos ceremonijose | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS SOSTO ĮPĖDINIS PIRMĄKART PAVADAVO KARALIŲ NACIONALINĖS DIENOS CEREMONIJOSE

Ispanijos sosto įpėdinis Felipe šeštadienį pirmąkart vadovavo nacionalinės dienos ceremonijoms, pavaduodamas karalių Juaną Carlosą, kuris sveiksta po klubo operacijos.

75 metų karalius buvo išrašytas iš ligoninės spalio 1-ąją po kairiojo klubo sąnario protezo keitimo operacijos. Ši ir ankstesnės operacijos kelia klausimų dėl karaliaus pajėgumo toliau valdyti šalį ir kursto kalbas apie galimą atsisakymą nuo sosto.

Princas Felipe priėmė karinį paradą Madride, vilkėdamas karinę uniformą ir buvo lydimas savo žmonos Letizios, kai jie trumpai susitiko su Karališkosios gvardijos kariais.

Paradas truko vos valandą ir nebuvo pompastiškas – veikiau priderintas prie krizės ištiktos Ispanijos visuotinio taupymo vajaus.

Parado biudžetas buvo sumažintas dar 15 proc., lyginant su praeitais metais. Šįkart jam išleista 823 tūkst. eurų (2,84 mln. litų), nors 2011 metais buvo skirta 2,8 mln. eurų (9,67 mln. litų).

Nedalyvaujant karaliui, kuris taip pat yra vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, ministras pirmininkas Mariano Rajoy atstovavo valstybės institucijoms, nes sosto įpėdinis negali pakeisti karaliaus jo oficialiose pareigose.

Ispanijos nacionalinę dieną minimas Kristoforo Kolumbo pirmasis atvykimas į Ameriką 1492 metų spalio 12-ąją.

Juanas Carlosas daugelio gerbiamas dėl savo vaidmens vedant šalį į demokratiją po ilgamečio diktatoriaus generolo Francisco Franco mirties 1975 metais.

Tačiau jo įvaizdis smarkiai nukentėjo, ypač dėl korupcijos skandalo, susijusio su jo jauniausia dukra Cristina, kuri parade nedalyvavo.

GALERIJA

  • Ispanijos sosto įpėdinis pirmąkart pavadavo karalių nacionalinės dienos ceremonijose
  • Ispanijos sosto įpėdinis pirmąkart pavadavo karalių nacionalinės dienos ceremonijose
  • Ispanijos sosto įpėdinis pirmąkart pavadavo karalių nacionalinės dienos ceremonijose
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kada

Baigsite svaigti del visokiu istorijos atgyvenu?

Jei

savaja melynakrauje: Kazimira, Danuta Prunskiene

SUSIJUSIOS NAUJIENOS