Ispanijos ūkininkai rengia protestus ir reikalauja sąžiningų kainų už produktus | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS ŪKININKAI RENGIA PROTESTUS IR REIKALAUJA SĄŽININGŲ KAINŲ UŽ PRODUKTUS

Antradienį Ispanijos ūkininkai, kaip ir neseniai protestavę kolegos Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse, atvažiavo traktoriais ir užblokavo greitkelius, kaimo kelius ir privažiavimus į uostus, dideles prekyvietes ir pramonines zonas.

Demonstracijos prasidėjo ankstyvą rytą daugelyje regionų, įskaitant Madridą, Barseloną, Valensiją, Malagą ir Saragosą. Kai kur dėl blokadų susidarė kelių kilometrų ilgio spūstys.

Ūkininkai reikalauja sąžiningų kainų už produktus, mažesnių mokesčių žemės ūkyje naudojamam dyzelinui, griežtesnės importo iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių kontrolės, sumažinti biurokratinę naštą ir kitų nuolaidų.

Ūkininkų asociacija COAG socialiniame tinkle X parašė, kad „kaina, kurią ūkininkas gauna už kilogramą citrinų – 20 centų, ir vartotojo už jas mokama kaina – 1,96 euro skiriasi 880 procentų“, todėl ūkininkai reikalauja „sąžiningų kainų“.

Ispanija laikoma Europos vaisių ir daržovių sodu. Antradienį demonstrantai nešė plakatus su tokiais užrašais kaip „Mūsų galas atneš jums badą“.

Pranešta, kad Valjadolide, mažiau nei už 200 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Madrido, vienas protestuotojas buvo sulaikytas dėl įtariamo policijos pareigūno užpuolimo. Visais kitais atvejais protestai buvo taikūs.

Šį pirmąjį protestą visos šalies mastu surengė trys svarbiausios Ispanijos ūkininkų organizacijos: „Asaja“, COAG ir UPA. Per pastarąsias kelias dienas kai kuriuose regionuose jau įvyko mažesnės demonstracijos. Organizatoriai teigia, kad protestai tęsis bent iki vasario pabaigos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietiškas

Ar prie tų plintančių ūkininkų streikų nepridėjusi rankų Rusija - ES destabiluzuoja padėtį dėl kvailų valdžios sprendimų

Matom

Koks chaosas o lt ūkininkai tvarkingai sustate traktorius

jie siekia

,o musu ne ,tik grudu biznio ,be zoles ir gyvulininkystes .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS