Įspūdingą valdymo jubiliejų švenčianti karalienė Elžbieta pareiškė pageidavimą dėl marčios | KaunoDiena.lt

ĮSPŪDINGĄ VALDYMO JUBILIEJŲ ŠVENČIANTI KARALIENĖ ELŽBIETA PAREIŠKĖ PAGEIDAVIMĄ DĖL MARČIOS

Karalienė Elžbieta II pasinaudojo savo platininiu jubiliejumi, kuriuo pažymimas jos rekordinis net 70 metų trunkantis valdymas, ir pareiškė, kad princo Charleso žmonai Camillai turėtų būti suteiktas karalienės konsortės titulas, kai jos sutuoktinis taps britų karaliumi.

Toks karalienės žingsnis neabejotinai nubrėš monarchijos ateitį.

Apžvalgininkai karalienės pageidavimą vadina „nepaprastai reikšmingu įsikišimu“. Monarchė pareiškė savo „nuoširdų norą“, kad 73 metų amžiaus Camilla būtų tituluojama karaliene konsorte, kai Velso princas ateityje užims karaliaus sostą.

Įspūdingą karaliavimo jubiliejų švenčianti Elžbieta II viešai pareiškė savo viltis dėl marčios, kuri kadaise vadinta karališkąja meiluže, o dabar neabejotinai bus karūnuota šalia Charleso.

„Ir žinau, kad, kai atėjus laikui mano sūnus Charlesas taps karaliumi, jūs suteiksite jam ir jo žmonai Camillai tokią pat paramą, kokią suteikėte man. Nuoširdžiai norėčiau, kad, atėjus tam laikui, ištikimai tarnaujanti Camilla būtų vadinama karaliene konsorte“, – viešoje rašytinėje žinutėje sakė 95 metų amžiaus karalienė.

Prezidentas karalienę Elžbietą II pasveikino su 70-osiomis valdymo metinėmis

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį Jos Didenybę Jungtinės Karalystės vadovę Elžbietą II pasveikino įspūdingos sukakties – 70-ųjų valdymo metinių – proga.

Prezidentas savo sveikinime karalienei ir visai karališkajai šeimai linkėjo sveikatos ir gerovės.

„Džiaugiuosi draugiškais Lietuvos ir Jungtinės Karalystės santykiais ir sėkmingu bendradarbiavimu dvišaliu ir tarptautiniu lygiu sprendžiant saugumo, gynybos, politinius ir ekonominius klausimus. Ypač vertinu, kad mūsų šalys glaudžiai bendradarbiauja kaip sąjungininkės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje ir taip prisideda prie Baltijos regiono ir kartu visos Europos saugumo užtikrinimo“, – sveikinime rašė šalies vadovas.

Prezidentas sakė tikintis, kad ateinančiais metais ir toliau puoselėsime mūsų puikius dvišalius santykius ir daugiašalį dialogą, kuriuos dar labiau sustiprins nuoširdi mūsų žmonių draugystė ir bendros iniciatyvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o

si amziu reikia 1 syki visiems laikams baikt su ta monarhija itvirtinanti trano kategorija===

Vatnykas

Laikas tai senei eiti i pensiją. Laikos valdžios isikibusi labiau nei Stalinas laikėsi.

visai jau

nudrožė monarxijos savoką ir vertę. Nors..Ką iš dabartinių karalienės marčių galima būt statyt į tą vietą - vien raganos ir dvarniaškos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS