Išrinktas naujasis Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios vadovas | KaunoDiena.lt

IŠRINKTAS NAUJASIS UKRAINOS ORTODOKSŲ BAŽNYČIOS VADOVAS

  • 2

Naujuoju Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios (Maskvos patriarchato) vadovu Vyskupų taryba trečiadienį Kijeve išrinko Černivcių ir Bukovinos metropolitą Anuprą, kuris nuo vasario laikinai užėmė šalies sostinės metropolito sostą.

„Anupras buvo išrinktas primu“, - žurnalistams pranešė Bažnyčios atstovė spaudai Žana Ševčenko.

Primo rinkimai vyko Kijevo Pečiorų Lauroje, Šv.Antano ir Šv. Teodozijaus valgomojo cerkvėje. Balsavimas buvo slaptas, jam buvo pateikti visų 74 pareigas einančių vyskupų vardai.

Prieš rinkimus Černivcių ir Bukovinos hierarchas buvo minimas kaip vienas realiausių kandidatų į šį postą, ypač dėl to, kad jis nesivelia į politiką ir yra itin apdairus.

Kaip pranešta, naujasis primas į savo sostą įžengs sekmadienį, rugpjūčio 17-ąją.

Jo pirmtakas, Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios (Maskvos patriarchato) primas, Kijevo ir visos Ukrainos metropolitas Vladimiras (Sabodanas), kuris buvo išrinktas 1992 metais, mirė šių metų liepos 5-ąją.

Gairės: Ukrainos Ortodoksų Bažnyčia, Maskvos patriarchatas, metropolitas Anupras, metropolitas Vladimiras, ortodoksai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kauniokas

Koks če nepilnaprotis rašo. Tris klases baiges ar apsiuostes kliju.

Otto

Straipsnis apie Rusų stačiatikių bažnyčios Ukrainos filialą, o pavadinime parašyta, kad tai - Ukrainos stačiatikių bažnyčia (kuri ką tiktai išsikovojo autokefaliją). Ar bent patys suprantate, ką ir apie ką rašote? Vikipedija naudotis mokate? Žiūrėkite, kitą kartą neparašykite, kad tai Burokevičius ir jo LKP SSKP platformoje atkūrė Lietuvos nepriklausomybę. Na ir lygis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS