Italija nori pratęsti nepaprastąją padėtį | KaunoDiena.lt

ITALIJA NORI PRATĘSTI NEPAPRASTĄJĄ PADĖTĮ

Italijos vyriausybė nori iki spalio 31 dienos pratęsti dėl koronaviruso paskelbtą nepaprastąją padėtį. Tai antradienį parlamente Romoje pareiškė ministras pirmininkas Giuseppė Contė. Tai leistų vyriausybei ir ateinančiais mėnesiais be parlamento pritarimo spręsti dėl tokių priemonių, kaip judėjimo ribojimai.

G. Contė sausio 31-ąją šešiems mėnesiams paskelbė nepaprastąją padėtį, kai kinų porai Romoje buvo nustatytas koronavirusas. Jei nebūtų pratęstas, nepaprastosios padėties galiojimas baigtųsi penktadienį. Tačiau nepaprastąja padėtimi paremta virtinė potvarkių, kurių vyriausybė ėmėsi žmonių sveikatai apsaugoti ir kurie dar galioja.

„Jei atsisakysime nepaprastosios padėties, žlugs apsaugos ir prevencijos sistema, kurią sukūrėme šiais mėnesiais. Mes priėmėme sunkius sprendimus, kurie iš italų pareikalavo aukų. Tačiau tai leido mums įveikti sunkiausią koronaviruso nepaprastosios padėties etapą“, – kalbėjo G. Contė.

Pandemija Italijoje nusinešė 35 000 žmonių gyvybių. Tačiau naujų infekcijų skaičiai po ilgo ir griežto karantino dabar yra maži.

G. Contė parlamente pasisakė ir už mokyklų atidarymą rugsėjį. „10 mln. vaikų privalo turėti galimybę visiškai saugiai grįžti į klases. Tai reikalauja daug pastangų. Tai didelis iššūkis šaliai“, – kalbėjo premjeras. Italijoje mokyklos uždarytos nuo kovo 5 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS