Italijoje dėl pandemijos daugiau kaip metais sutrumpėjo gyvenimo trukmė | KaunoDiena.lt

ITALIJOJE DĖL PANDEMIJOS DAUGIAU KAIP METAIS SUTRUMPĖJO GYVENIMO TRUKMĖ

  • 1

2020 m. dėl koronaviruso pandemijos gerokai sutrumpėjo vidutinė gyvenimo trukmė, ypač smarkiausiai paveiktose provincijose.

Italijos nacionalinė statistikos agentūra „Istat“ pirmadienį Romoje paskelbė, kad nacionalinis rodiklis, palyginti su 2019 m. vidurkiu, sumažėjo 1,2 metų.

„Istat“ mirtingumo padidėjimą priskyrė COVID-19. Vidutinė gyvenimo trukmė 2020 m. buvo 82 metai – 79,7 metų vyrų ir 84,4 metų moterų.

Duomenys taip pat rodo skirtingą gyvenimo trukmę atskiruose šalies regionuose. Bergamo, Kremonos ir Lodžio provincijose vidutinė vyrų gyvenimo trukmė sutrumpėjo nuo 4,3 iki 4,5 metų, o moterų – nuo 3,2 iki 2,9 metų.

Nuo pandemijos pradžios Italijoje COVID-19 aukomis tapo apie 129 500 žmonių, rodo šalies Sveikatos apsaugos ministerijos renkami duomenys.

Tarnybos iki šiol užregistravo daugiau kaip 4,57 mln. koronaviruso atvejų, nors infekcijos plitimas šiuo metu yra stabilizavęsis, teigia sveikatos ekspertai.

Italijos vyriausybė neseniai išplėtė vadinamojo sveikatos paso, kuris išduodamas pasiskiepijus, persirgus COVID-19 arba turint neigiamą testą, naudojimą. Visi norintys pavalgyti restorane, apsilankyti muziejuje, įsėsti į tolimojo susisiekimo traukinį arba keltą turi parodyti skaitmeninę ar fizinę šio dokumento versiją.

Sveikatos pasas taip pat reikalingas mokyklų ir universitetų darbuotojams. Anot žiniasklaidos pranešimų, vyriausybė nori, kad šis reikalavimas taip pat apimtų visus valstybės tarnauto

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

netiek

del pandemijos kaip del to prverstynio marmalo kuri sukure ir iremine marionetes prievartauja visa planeta svabateiviai =======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS