Italijos komisija balsavo už tai, kad būtų dekriminalizuotos kanapės | KaunoDiena.lt

ITALIJOS KOMISIJA BALSAVO UŽ TAI, KAD BŪTŲ DEKRIMINALIZUOTOS KANAPĖS

Italijos parlamento Teisingumo komisija balsavo už įstatymo projektą, kuris leistų auginti kanapes namuose asmeniniam naudojimui.

Remiantis įstatymo projektu, teisėta būtų namuose auginti iki keturių moteriškų kanapių augalų, rašoma dienraščio „Corriere della Sera“ pranešime ketvirtadienį. Tačiau iki priėmimo įstatymas dar turi nueiti ilgą kelią, nes jį dar turi aptarti Deputatų rūmai – didesnieji iš dvejų parlamento rūmų.

Vis dėlto vien tik komisijos sprendimas pritarti projektui sukėlė pasipiktinimą, ypač konservatorių.

Teisingumo komisijos politikai iš dešiniųjų ir konservatyvių partijų „Lyga“, „Italijos broliai“ ir „Pirmyn, Italija“ trečiadienio vakarą balsavo prieš tai, kad įstatymui būtų atvertas kelias, pranešė naujienų agentūra „Ansa“. Socialdemokratai ir „Penkių žvaigždučių judėjimas", be kitų, projektui pritarė ir sulaukė „Lygos" lyderio Matteo Salvini komentaro: „Jei tokie yra socialdemokratų ir „Penkių žvaigždučių" prioritetai vyriausybei, Italija turi problemą."

Pasak „Corriere della Sera“, vienas įstatymo projekto rėmėjų Riccardo Magi iš proeuropietiškos partijos „Daugiau Europos“ teigė, kad Italija bus pirmoji Europos šalis, dekriminalizuosianti kanapių auginimą asmeniniam naudojimui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Indrė

Suprantu, kad pavojingi ir neadekvatūs visokie heroino ir kitokių chemijų privartoję žmonės, bet prie ko čia kanapės, tikrai žinau, jų pavartojęs žmogus nesukels jokio aplinkiniams, alkoholis tai didžiausia bėda, kiek avarijų, smurto žmogžudysčių ir tt nuo jo, o nuo marihuanos tik prisėsti ant sofkutes norisi, tai kurių galų ji laikoma pavojinga ir draudžiamą? Mano nuomone ji turėtu būti legalizuota, tik draudžiama vartoti nepilnamečiams, nes sukelia priklausomybę, kaip ir tabako gaminiai.O žmonės visada ras būdų svaigintis, ir jei yra galimybė tai daryti švelniausioj formoj, niekam nepakenkiant, tai kodėl ne? juk rūkyti dar niekas neuždraudė

na kada tautai nebegalima nieko daugiau pasiulyt

tuomet dekriminalizuojami narkotikai .. kaip palaima nuo visu bedu , susileido doze herojino, pauoste kokoino, uztrauke dumo kanapinio per siknas pasidulkino ir visas pasaulis rozinem spalvom sublizgejo --DEJE ;- ta euforija tesiasi neilgai , gyvo supuvimas , psichuskej nustipimas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS