Italijos premjeras M. Draghi tarėsi su V. Putinui dėl dujų tiekimo padidinimo | KaunoDiena.lt

ITALIJOS PREMJERAS M. DRAGHI TARĖSI SU V. PUTINUI DĖL DUJŲ TIEKIMO PADIDINIMO

Italijos premjeras Mario Draghi (Marijus Dragis) sakė, kad kad su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu aptarė galimybę padidinti rusiškų dujų tiekimą jo šaliai, penktadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.

Be to, kalbėdamas apie galimas sankcijas Rusijai potencialaus įsiveržimo į Ukrainą atveju M. Draghi pabrėžė, kad tokios priemonės turėtų būti riboto pobūdžio ir netaikomos energetikos sektoriui.

Vis dėlto M. Draghi sakė, kad Italijos vyriausybė ieško kitų galimų dujų tiekėjų, jeigu dėl kokio nors konflikto sutriktų energijos išteklių eksportas iš Rusijos.

Premjeras pridūrė, kad Europos Sąjunga svarsto įvairias sankcijas Rusijai, kurios būtų įvestos invazijos į Ukrainą atveju.

Anksčiau penktadienį kitas aukšto rango ES pareigūnas per spaudos konferenciją sakė, kad Bendrijos užsienio reikalų ministrai pirmadienį aptars padėtį dėl Ukrainos krizės, bet nesvarstys galimų sankcijų Rusijai paketo.

„Neaptarinėsime sankcijų, kurių turėtų būti imtasi prieš Rusiją už įsiveržimą į Ukrainą, kol puolimas netaps faktu. Tikimės, kad to niekada nebus“, – aiškino jis.

Pastarosiomis savaitėmis JAV, Kijevas ir NATO šalys skambina pavojaus varpais dėl stiprių Rusijos pajėgų, sutelktų prie sienų su Ukraina, galimai Maskvai ruošiantis įsiveržti į kaimyninę šalį. Rusija savo ruožtu tokius kaltinimus neigė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

normalus verslinis bendravimas politpridurku agresijos fone kuriems reikia kraujo ir vaiku asaru obabidisgamos satansionistskuroje'''

SUSIJUSIOS NAUJIENOS