Italijos premjeras paskelbė 400 mlrd. eurų ekonomikos skatinimo planą | KaunoDiena.lt

ITALIJOS PREMJERAS PASKELBĖ 400 MLRD. EURŲ EKONOMIKOS SKATINIMO PLANĄ

  • 0

Italijos premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) pirmadienį paskelbė naują ekonomikos skatinimo planą, pagal kurį planuojama skirti iki 400 mlrd. eurų verslui, nukentėjusiam dėl koronaviruso pandemijos.

Ministras pirmininkas paragino italus išlikti kantriems pandemijos akivaizdoje, kuri jau pareikalavo 16 523 žmonių gyvybių, o milijonus bent laikinai paliko be darbo.

„Netrukus Italijoje prasidės naujas pavasaris, bet kol kas turime likti namuose“, – per televiziją transliuotame pranešime kalbėjo Italijos vadovas.

Praėjusį mėnesį vyriausybė paskelbė apie 340 mlrd. eurų, skirtų valstybės garantuojamoms paskoloms.

G. Conte pareiškė, kad naujoji priemonė yra „galingiausia intervencija per šalies istoriją“.

Pusė naujo paketo bus skirta į eksportą orientuotoms įmonėms, kurių apyvarta per pastarąjį mėnesį smuko.

Italijos sveikatos krizė „taip pat yra ekonominė ir socialinė krizė“, pažymėjo ministras pirmininkas.

Vyriausybė taip pat paskelbė, kad imsis priemonių apsaugoti ekonomikos krizės susilpnintas Italijos įmones nuo užsienio konkurentų vykdomo perėmimo.

„Ši sunki akimirka nesuteiks progos perimti Italijos įmonių“, – pareiškė ministrų kabineto sekretorius Riccardo Fraccaro (Rikardas Fračaras).

Padidėjęs mirčių skaičius

Per pastarąsias kelias savaites Italijoje buvo stebimas užsikrėtimo koronavirusu lėtėjimas, o mirčių skaičius po truputį mažėjo.

Visgi pirmadienį mirusiųjų skaičius vėl ėmė didėti, prieš tai sumažėjęs iki žemiausio lygio per daugiau nei dvi savaites.

Civilinės saugos tarnyba pranešė, kad paros mirčių nuo COVID-19 skaičius nuo 525 diena anksčiau pašoko iki 636.

Sekmadienį nuo viruso mirė mažiausiai žmonių nuo kovo 19 dienos. Be to, palyginti su šeštadieniu, kai mirė 681 žmogus, mirčių buvo 23 proc. mažiau.

Italijos sveikatos apsaugos pareigūnai rodiklio kritimą sekmadienį pavadino svarbia akimirka, kuri gali leisti sušvelninti griežtą mėnesio trukmės karantiną.

Visgi Civilinės saugos tarnybos vadovas Angelo Borrelli (Andželas Borelis) pirmadienį teigė, kad duomenys vis dar kruopščiai vertinami ir dar per anksti priimti bet kokį galutinį sprendimą.

„Techninis ir mokslinis komitetas šiuo metu atlieka savo vertinimus. Vėliau teks spręsti politiniams sprendimus priimantiems asmenims“, – žurnalistams kalbėjo A. Borrelli.

Jis teigė, kad mokslininkai padarys savo išvadas, kaip elgtis „tinkamu laiku“.

Šiuo metu Italijoje galiojantis karantinas buvo oficialiai pratęstas iki balandžio 13 dienos.

G. Conte ne kartą pabrėžė, kad įmonėms bus leista atsidaryti tik palaipsniui ir kad daugelis dabartinių socialinio atstumo priemonių išliks galioti tam tikrą laiką.

Visgi jis atsisakė įvardyti kokius nors terminus. Kai kurie pareigūnai mano, kad dauguma dabartinių priemonių bus pratęstos bent iki gegužės pradžios.

Nepaisant to, kai kurie pirmadienį paskelbti duomenys nudžiugino.

Naujų užsikrėtimo atvejų skaičius sumažėjo iki rekordiškai žemo lygio – 2,8 procento.

Be to, trečią dieną iš eilės mažėjo žmonių, kuriems taikoma intensyvi terapija, skaičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS