Izraelio gynybos ministras: kaina bus didelė, bet mes laimėsime | KaunoDiena.lt

IZRAELIO GYNYBOS MINISTRAS: KAINA BUS DIDELĖ, BET MES LAIMĖSIME

  • 3

Izraelio gynybos ministras pirmadienį JAV valstybės sekretoriui Antony Blinkenui (Entoniui Blinkenui) sakė, kad reikia tikėtis ilgos, bet sėkmingos jo šalies kampanijos prieš „Hamas“ kovotojus.

„Leiskite pasakyti, pone sekretoriau, kad tai bus ilgas karas, kurio kaina bus didelė, bet mes laimėsime – dėl Izraelio, žydų tautos ir vertybių, kuriomis tiki abi šalys“, – Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) sakė Izraelyje viešinčiam A. Blinkenui gynybos ministerijoje Tel Avive.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui.

Izraelyje žuvo daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių, įskaitant civilius. Izraelio smūgiai į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože pareikalavo daugiau nei 2,7 tūkst. gyvybių.

Gazos Ruožą valdanti „Hamas“ buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo anklavo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių įvežimą į šią teritoriją ir jų išvežimą iš jos vandeniu, jūra ar oru bei pačių palestiniečių galimybes palikti šią teritoriją, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Genocidas

Gera proga žydaujai atsikrati palestiniečiu palestinos žemėse.

>> Pries ka sita

prieš tokius driskius kaip tu, VATASMEGENI !!!!!

Pries ka sita

Utele nutare laimet?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS