Izraelio gynybos ministras sako, kad „Hamas“ bando išplėsti karą į Vakarų Krantą | KaunoDiena.lt

IZRAELIO GYNYBOS MINISTRAS SAKO, KAD „HAMAS“ BANDO IŠPLĖSTI KARĄ Į VAKARŲ KRANTĄ

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas tvirtina, kad islamistinis judėjimas „Hamas“ nori išplėsti Gazos Ruože vykstantį karą į Vakarų Krantą.

„Hamas“ tikslas yra padegti Judėją ir Samariją bei, jei įmanoma, Šventyklos kalną“, – sekmadienį susitikime su kariuomenės vadais iš Izraelio okupuoto Vakarų Kranto pareiškė Y. Gallantas.

Pasak jo, spalio 7-ąją „Hamas“ surengti teroristiniai išpuoliai prieš Izraelį nedemoralizavo izraeliečių ir neįkalė pleišto tarp Izraelio ir JAV. Y. Gallantas sakė, kad būtent dėl to smogikai dabar nori „padegti“ Vakarų Krantą ir Šventyklos kalną – vietą, kuri yra šventa tiek žydams, tiek musulmonams.

Y. Gallantas nurodė savo vadams „ruoštis karui“, laikyti karius parengtyje ir rinkti atitinkamą žvalgybinę informaciją.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios Vakarų Krante taip pat suintensyvėjo įtampa ir konfliktai. Praėjusį penktadienį Izraelio kariuomenė nušovė tris palestiniečius, kurie netoli Hebrono bandė pulti žydų gyvenvietę. Vakarų Krante esantys palestiniečiai kenčia nuo stiprėjančio žydų naujakurių smurto, nukreipto prieš jų kaimus ir alyvmedžių giraites.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Osvaldas

Deja, bet nei hamas šakalams nei dikratoriumi Netanyahu tikėti negalima. Ten dvi melo ašys kuri viena kitą bando permeluoti.

Anonimas

Holaksto vengi tik Dania

Anonimas

Istoriškai įrodė kad negalima išnaikint Devo išrinkta Tautta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS