Izraelio užsienio reikalų ministras teigia esąs nusivylęs JAV | KaunoDiena.lt

IZRAELIO UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS TEIGIA ESĄS NUSIVYLĘS JAV

JT Saugumo Tarybos reikalavimas nedelsiant nutraukti ugnį Gazos kare, anot Izraelio užsienio reikalų ministro, sustiprino „Hamas“ ir paskatino grupuotę atmesti JAV kompromisinį pasiūlymą dėl įkaitų paleidimo. Israelis Katzas antradienį Izraelio armijos stočiai pareiškė esąs „nusivylęs“, kad JAV nevetavo rezoliucijos.

„Mes iš draugų tikimės, kad jie šiuo sunkiu metu sustiprins mus, o ne susilpnins „Hamas“ ir kitų priešų atžvilgiu“, – kalbėjo ministras. Anot jo, JAV turėtų vetuoti „bet kokį sprendimą, kuriuo griežtai nepasmerkiamos siaubingos žudynės ir seksualiniai nusikaltimai, kuriuos „Hamas“ spalio 7 d. įvykdė prieš kūdikius, moteris, mergaites ir senus žmones“.

Priimdama tarptautinės teisės požiūriu įpareigojančią rezoliuciją, Saugumo Taryba pirmadienį pirmą kartą nuo karo pradžios pareikalavo „nedelsiant skelbti paliaubas“. Kartu įtakingiausia JT institucija pareikalavo nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus „Hamas“ laikomus įkaitus.

Prieš Saugumo Tarybai priimant rezoliuciją, Izraelio derybininkai pritarė amerikiečių tarpininkų pasiūlymui dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo, pateiktam Kataro sostinėje Dohoje. Tikėtasi, kad tai padarys ir „Hamas“. Tačiau po Saugumo Tarybos sprendimo islamistinė grupuotė pranešė, kad toliau laikosi savo reikalavimo dėl plačių paliaubų, įskaitant visišką Izraelio pasitraukimą iš Gazos Ruožo.

Tai įrodo, kad rezoliucija buvo naudinga „Hamas“, pažymėjo I. Katzas. Teroristinė organizacija esą tikisi, kad tarptautinė bendruomenė sustabdys Izraelį, o jai pačiai nereikės daryti nuolaidų.

„Balsavimas vakar buvo klaida, morališka ir praktiškai“, – kalbėjo ministras. „Hamas“ esą gavo žinią, „kad nereikia skubėti, yra ir kitų kelių“. Tačiau Izraelis tęs savo karinę operaciją Gazos Ruože, įskaitant puolimą Rafos mieste teritorijos pietuose, patikino ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

visada nusikaltėliai s u s i p y k s t a , kai

reikalinga dalintis GROBIU.--Ir ŽYDAI ir JANKIAI vienodi nusikaltėliai, kurie plėšikavimo tikslais sąmoningai žudo palestiniečius - tai nusikaltimas prieš ž m o g i š k u m ą ir tokius turi teisti KARO tribunolas

Faktas

Žydai okupantai tokie pats žudikai kaip Hitlerinės vokietijos naciai.

Žydas \\\\\.../////

nepatenkintas,nepalaiko Palestinos okupacijos,genocido.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS