Izraelis JT teisme: nesiekiame sunaikinti palestiniečių | KaunoDiena.lt

IZRAELIS JT TEISME: NESIEKIAME SUNAIKINTI PALESTINIEČIŲ

  • 7

Izraelis penktadienį Tarptautiniame Teisingumo Teisme (TTT) pareiškė, kad kariaudamas Gazos Ruože nesiekia sunaikinti palestiniečių tautos.

„Veikdamas Gazos Ruože Izraelis siekia ne sunaikinti tautą, o apsaugoti tautą, savo tautą, kuri yra puolama įvairiais frontais“, – TTT sakė vyriausiasis teisininkas Talis Beckeris (Talis Bekeris).

Pietų Afrikos, kurią nuo Izraelio ir „Hamas“ karo skiria ištisas žemynas, teisininkai teigė, kad naujausias karas Gazos Ruože yra dešimtmečius Izraelio vykdomos palestiniečių priespaudos dalis, ir paprašė įpareigojamų preliminarių nurodymų Izraeliui, įskaitant nurodymą tuojau pat sustabdyti karinę kampaniją Gazos Ruože.

Izraelis tokius argumentus kategoriškai neigia.

TTT tikriausiai prireiks ne vienos savaitės, kol jis priims sprendimą dėl nurodymo Izraeliui sustabdyti karo veiksmus.

Per Izraelio puolimą Gazos Ruože jau žuvo daugiau kaip 23,2 tūkst. palestiniečių, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija. Teigiama, kad maždaug du trečdaliai žuvusiųjų yra moterys ir vaikai.

Per spalio 7-osios atakas, kai palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ kovotojai užpuolė kelias bendruomenes Izraelyje, žuvo per 1,1 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, o dar maždaug 250 žmonių paimti įkaitais. Vėliau beveik pusė įkaitų buvo paleisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To arabų mėsa

Kažin kaip ten su straipsniu dėl neapykantos kalbos? Jeigu vietoj žodžio "arabų" būtų žodis "žydų" turbūt jau būtų komentatorius uždarytas kameroje?

Nuomonė

Už kiekvieną nužudytą palestinietį po milijoną nužudytų žydžių. Ir jokių karų daugiau ten nebebus. Ten palestiniečių žemė, įleido apsistoti žydes ir tos veisėsi kaip pardavinės dulkinosi su viskuo kas juda. Žydės ten nebetelpa. Ir jų išsigimę vaikai nebetelpa. Vilniuj jiem vietos nėra. Kur jie bėgs? Visur žydes išgaudys. Po vieną. Ir jų vaikus. Taip, kad nesvaikit. Žydės visada sunaikinamas ar atiduodamos į prozektoriumus bandymams.

arabų mėsa kepimui

Jokio genocido tautos nėra, nes tautos palestiniečių nėra, esantis arabai ten veisiasi kaip tarakonai tam, kad ruošti mėsą nuolatiniam konfliktui, todėl jei šie arabai patys save vertina kaip mėsa, todėl Izraeliui belieka tik ja pakepinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS