Izraelis pagerbė per Holokaustą nužudytų 6 milijonų žydų atminimą | KaunoDiena.lt

IZRAELIS PAGERBĖ PER HOLOKAUSTĄ NUŽUDYTŲ 6 MILIJONŲ ŽYDŲ ATMINIMĄ

  • 8

Izraelio gyventojai antradienį, visoje šalyje dvi minutes skambant sirenai, tylos akimirka pagerbė 6 mln. žydų, tapusių Holokausto aukomis, atminimą.

Gatvėse ir greitkeliuose sustojo transporto priemonės ir pėstieji, o izraeliečiai stovėjo nulenkę galvas, iškilmingai pagerbdami Antrojo pasaulinio karo metais nacistinės Vokietijos ir jos kolaborantų sistemingai žudytų žmonių atminimą.

Šią niūrią dieną mokyklose ir bendruomenių centruose taip pat rengiamos ceremonijos ir minėjimai. Uždaromi restoranai ir kavinės, o televizijos ir radijo stotys transliuoja laidas Holokausto tema.

Per Holokaustą buvo nužudyta trečdalis pasaulio žydų. Po jo 1948 metais buvo įkurtas Izraelis, o šimtai tūkstančių išgyvenusiųjų pabėgo į žydų valstybę.

Oficialūs minėjimai prasidėjo pirmadienio vakarą ceremonija Holokausto atminimo centre „Yad Vashem“ Jeruzalėje – šeši išgyvenusieji, tarp jų vienas iš nedaugelio likusių gyvų Varšuvos geto sukilimo dalyvių, uždegė deglus 6 milijonams nužudytųjų atminti.

Po kelis mėnesius trunkančių protestų prieš ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) planuotą teismų sistemos pertvarką, kuri suskaldė šalį, Izraelio prezidentas paragino siekti nacionalinės vienybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

žydai

kitu Tautu žmones žuvusius prisirase sau ,vat ir gavosi 6 milijonai visu Tautu ten buvusiu .

Paf

O kas palestinus žydų skerdžiamus pagerbs?!

ar tikrai 6 milijonai>

Kai raudonoji armija išlaisvino iš Ausvic - Birkenau, raudonieji gneroliai nuo lubų nurašė 4 milijonus aukų, iū jų 3,6 mln žydų. Melas turėjo būti didelis. O ir buvo. Tada holokausto aukų buvo 6 000 000. kai istorikai perskaičiavo didžiausio reicho konclagerio aukas, terado 1,1 milijono viso. Bet holokausto aukų nesumažėjo. Tai tos aukos taikos metu veisiasi? O dabar iš kito galo. Nėra Hitlerio su naciais - nėra holokausto. Nėra stalino - nėra nei Hitlerio, nei WW II. Nėra zinovjevo su kamenevu(radomylskio geršo su rozenfeldu) nėra stalino valdžioje, nėra kam ginkluoti Hitlerį ir sukelti WW II) nėra minėtų žydasnukių , dar trockio,lenino, brilijanto giršo, džiugašvilio - nėr kas nuvečia teisėtą rusijos valdžią,nėra karo, nėra htlerio valdžioje, nėra holokausto. Nėra gaujų visokių konverių abba, nežudo jie lietuvių, civilių vokiečių. O nepasisekus užnuodyt Vokietijos miestų vandenviečių užnuodijo arsenu belaisvių stovyklos duoną. Dušmanskai ur kuklianskos išlieka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS