Izraelis ruošiasi vėl atidaryti sienos perėją į šiaurinę Gazos Ruožo dalį | KaunoDiena.lt

IZRAELIS RUOŠIASI VĖL ATIDARYTI SIENOS PERĖJĄ Į ŠIAURINĘ GAZOS RUOŽO DALĮ

  • 1

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuras penktadienį pranešė, kad jo Saugumo kabinetas pritarė veiksmams, kuriais siekiama padidinti humanitarinės pagalbos srautą į Gazos Ruožą bei vėl atidaryti svarbią sienos perėją į labai nuniokotą šiaurinę palestiniečių teritorijos dalį.

Ankstyvą penktadienio rytą paskelbtame pareiškime teigiama, kad pirmą kartą po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio bus laikinai atidaryta Erezo perėja.

Jame taip pat teigiama, kad Izraelis leis savo Ašdodo uoste apdoroti į Gazos Ruožą gabenamas pagalbos siuntas ir padidinti Jordanijos siunčiamos pagalbos kiekį per kitą sausumos perėją.

„Ši padidinta pagalba padės išvengti humanitarinės krizės ir yra būtina, kad būtų užtikrintas kovų tęstinumas ir pasiekti karo tikslai“, – teigė B. Netanyahu biuras.

Pranešime išsamiau nenurodoma, kiek ar kokių rūšių daiktų bus įleista.

Sprendimas priimtas po to, kai JAV prezidentas Joe Bideno (Džo Baideno) kalbėdamas telefonu su B. Netanyahu paragino Izraelį imtis veiksmų, kad „būtų sprendžiamos civiliams padarytos žalos, humanitarinių kančių ir pagalbos darbuotojų saugumo problemos“.

Jungtinės Tautos teigia, kad Gazos Ruožo šiaurėje gresia neišvengiamas badas.

Stipriai įtvirtinta Erezo perėja daugelį metų buvo vienintelis keleivių terminalas, per kurį žmonės įvažiuodavo į teritoriją ir išvažiuodavo iš jos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Izraelis ruošiasi...

ir kiek dar zmoniu zus kol izraelis prisiruos?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS