J. Almunia: „Gazprom“ pažadėjo pasiūlymus pateikti šią savaitę | KaunoDiena.lt

J. ALMUNIA: „GAZPROM“ PAŽADĖJO PASIŪLYMUS PATEIKTI ŠIĄ SAVAITĘ

  • 0

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ pažadėjo šią savaitę pateikti pasiūlymus, kurie leistų nutraukti daugiau ne metus trunkantį Europos Komisijos tyrimą ir padėtų išvengti galimos milijardinės - iki 14,3 mlrd. JAV dolerių - baudos, pirmadienį pareiškė už konkurenciją atsakingas Europos Komisijos (EK) narys.

„Jis pažadėjo, kad pasiūlymai mano tarnybai bus atsiųsti šią savaitę“, - pirmadienį Paryžiuje vykstančioje konferencijoje pareiškė Joaquinas Almunia (Choakinas Almunija).

Manoma, kad prieš nuspręsdama, ar priimti „Gazprom“ pasiūlymą, Komisija konsultuotis su suinteresuotosiomis trečiosiomis šalimis.

"Konsultacijos su EK vyksta visuose lygmenyse. Energetikos ministerija yra pasirengusi aktyviai dalyvauti ir „Gazprom“  Europos Komisijai pateiktų pasiūlymų vertinime, siekiant užtikrinti kuo spartesnį pažeidimų ištaisymą ir žalos vartotojams atlyginimą", - BNS sakė Energetikos ministerijos atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė.

„Gazprom“ pasidavus Europos Sąjungos (ES) spaudimui, koncerno valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas praėjusią savaitę pareiškė, kad įmonė nori tartis.

Komisija anksčiau yra pagrasinusi nusiųsti „Gazprom“ oficialius kaltinimus.

Komisija pernai pareiškė „Gazprom“ įtarianti, kad Rusijos dujų milžinas galėjo varžyti laisvą dujų tiekimą Lietuvoje ir kitose Vidurio ir Rytų Europos šalyse, trukdyti konkuruojantiems tiekėjams ir nustatyti vartotojams per dideles kainas, susiedamas dujų kainą su nafta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS