J. Bidenas atvyko į Meksiką derėtis dėl migrantų, kovos su narkotikais | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS ATVYKO Į MEKSIKĄ DERĖTIS DĖL MIGRANTŲ, KOVOS SU NARKOTIKAIS

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sekmadienį, pirmą kartą nuo savo prezidentavimo pradžios apsilankęs prie pietinės JAV sienos, atvyko į Meksiką derėtis dėl migrantų ir kovos su narkotikų kontrabanda, taip pat dalyvauti Šiaurės Amerikos lyderių susitikime.

Pirmadienį ir antradienį J. Bidenas susitiks su Meksikos prezidentu Andresu Manueliu Lopezu Obradoru (Andresu Manueliu Lopesu Obradoru) ir Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau (Džastinu Triudo) – atskirai ir drauge.

A. M. Lopezas Obradoras JAV lyderiui surengė sutikimą su raudonu kilimu, o paskui drauge su J. Bidenu sėdo į jo šarvuotą limuziną kelionei iš oro uosto.

Nors bus aptarinėjami ir prekybos bei aplinkosaugos klausimai, J. Bidenas daugiausiai dėmesio skirs nelegalių migrantų srauto padidėjimui ir pavojingai kovai su narkotikų kontrabanda. Meksikoje jis, kaip JAV prezidentas, lankosi pirmą kartą.

Pakeliui į Meksiką jis kelioms valandoms buvo sustojęs JAV pasienio mieste El Pase (Teksasas). Tai buvo pirmas J. Bideno apsilankymas prie pietinės JAV sienos nuo jo prezidentavimo pradžios – šis faktas taip pat parodo, kad sienos ir migracijos klausimai yra politiškai opūs.

Prie sienos perėjos J. Bidenas susitiko su JAV pareigūnais, stebėjo, kaip veikia naujausios sienų apsaugos technologijos ir dirba dresuoti muitininkų šunys. Vėliau prezidentas išlipo iš savo automobilio apžiūrėti aukštos tvoros tarp El Paso ir Siudad Chuareso miesto Meksikos teritorijoje.

„Jiems reikia daug išteklių. Gausime jų“, – po apsilankymo muitinėje reporteriams sakė J. Bidenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ogi

matomai pasveikino narkovaldzia su jo deka sudarytais tokiais pat /rinkimais/ kaip ir jo o prieto nagus prikiso jav zydbankiai kitaip nepaiskinsi sio ciniskumo ?===

Guntars Zalupkins

tegu sūnui duoda narkotikus tas moka su jais kovot

Žemaitis

Pas tą kvailį musės burnoj skraido, o jis mat derybas ves kažkokias. Baltas tapkes matuotis laikas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS