J. Bidenas, B. Obama kritikuoja D. Trumpą dėl atsako į COVID-19 | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS, B. OBAMA KRITIKUOJA D. TRUMPĄ DĖL ATSAKO Į COVID-19

  • 1

Demokratų kandidatas JAV prezidento rinkimuose Joe Bidenas (Džo Bidenas) ir buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) šeštadienį apkaltino dabartinį šalies vadovą Donaldą Trumpą (Donaldas Trampas) smarkiai susimovus siekiant pažaboti koronavirusą.

Tačiau D. Trumpas nepraranda optimizmo, nors apklausos rodo, kad jis atsilieka nuo savo demokrato priešininko J. Bideno, o iki rinkimų teliko dešimt dienų.

D. Trumpas per dieną spėja sudalyvauti trijuose mitinguose, siekdamas užsitikrinti paramą svarbiausiose valstijose ir sumažinti atotrūkį nuo J. Bideno. Tačiau JAV prezidento pastangas temdo liūdna realybė: šeštadienį JAV antrą dieną iš eilės buvo pasiektas naujas naujų koronaviruso atvejų paros rekordas – buvo užregistruota beveik 89 tūkst. naujų atvejų. Prognozuojama, kad šąlant orams atvejų tik daugės.

Virusas jau nusinešė daugiau nei 224 tūkst. amerikiečių gyvybių ir šviesos tunelio gale nematyti. Dauguma rinkėjų mano, kad D. Trumpas su krize dorojasi prastai.

Mes nesimokome gyventi su juo. Mes mokomės, kaip mirti su juo, o tai yra blogai.

„Štai toks Donaldo Trumpo prezidentavimas, – šeštadienį per vieną iš mitingų savo gimtojoje Pensilvanijos valstijoje, kuri yra laikoma svarbia vadinamąja svyruojančia valstija, sakė J. Bidenas. – Donaldas Trumpas sakė, ir vis dar sako, kad mes jau tuoj susidorosime. Jis [koronavirusas] jau dingsta. Mes jau mokomės gyventi su juo."

J. Bidenas pridūrė: „Mes nesimokome gyventi su juo. Mes mokomės, kaip mirti su juo, o tai yra blogai.“

J. Bideno rinkimų kampanija į pagalbą pasitelkė buvusį šalies prezidentą B. Obamą, kuris taip pat negailėjo kritiko D. Trumpo administracijai dėl šios atsako į COVID-19.

„Mintis, jog šie Baltieji rūmai kažkokiu būdu kažką yra padarę, išskyrus šio reikalo visišką sumovimą, yra nesąmonė. Donaldas Trumpas staiga neapsaugos mūsų visų. Nes net nesugeba imtis paprastų veiksmų pačiam apsisaugoti“, – per mitingą Majamyje sakė B. Obama, turėdamas omeny tai, jog D. Trumpas prieš tris savaites pateko į ligoninę dėl COVID-19.

Prezidento nesugebėjimą pasmerkti baltųjų viršenybės šalininkus taip pat sukritikavęs ir priminęs apie daugybę kartų, kai D. Trumpas viešai melavo, B. Obama paragino rėmėjus balsuoti už buvusį šalies viceprezidentą.

„Mes galime pagerinti reikalus... Štai dėl ko svarbu balsuoti. Ne padaryti juos tobulus, bet juos pagerinti. Jeigu mes balsuosime taip aktyviai, kaip niekada iki šiol, mes išrinksime Joe Bideną“, – pareiškė B. Obama.

„Suprantu“

D. Trumpas atmetė B. Obamos kritiką ir tviteryje pažymėjo, kad buvusio prezidento renginyje buvo „tik 47 žmonės“. „Energijos trūkumas, bet vis tiek geriau nei Joe!“ – pašiepė jis.

Jis taip pat nesureikšmino apklausų rezultatų, kurie rodo, kad J. Bidenas pirmauja pagal populiarumą.

„Jie nori jus nuliūdinti, – pareiškė D. Trumpas, kalbėdamas apie politikų ir žiniasklaidos skelbiamus skaičius. – Šie rinkimai yra gerokai geresni nei prieš ketverius metus. Šie rinkimai yra pasirinkimas tarp D. Trumpo superatsigavimo ir J. Bideno depresijos.“

J. Bidenas tvirtai pirmauja nacionalinėse apklausose ir šiek tiek mažesniu skirtumu pirmauja rinkimų rezultatus paprastai lemiančiose valstijose, tokiose, kaip Florida. Tačiau demokratai nepamiršta apie stulbinančią D. Trumpo pergalę 2016 metais, kai šis laimėjo prieš Hillary Clinton (Hilary Klinton). Todėl J. Bidenas per šeštadienio mitingą mėgino persivilioti D. Trumpo rinkėjus.

„Aš suprantu, kodėl kai kurie žmonės balsavo už D. Trumpą. Jie mano, kad buvo nematomi, negerbiami ar negirdimi... Suprantu. Tačiau jis buvo išrinktas ir iš karto pamiršo tą pamirštąjį žmogų, – sakė jis per antrąjį mitingą Pensilvanijos valstijos Dalaso miestelyje. – Žinote, aš jus matysiu, girdėsiu ir gerbiu... Jeigu būsiu išrinktas prezidentu, nebus raudonųjų ar mėlynųjų valstijų, bus tik Jungtinės Valstijos.“

Po šalį šiuo metu aktyviai keliaujantis D. Trumpas siekia pakartoti 2016 rinkimų sėkmę. Šeštadienį jis balsavo bibliotekoje Floridoje ir vėliau su šypsena žurnalistams pranešė: „Balsavau už vyruką pavarde Trumpas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taip.

Sėkmės Donaldui Trampui rinkimuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS