J. Bidenas: D. Trumpo komentarai apie NATO yra kvaili ir gėdingi | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS: D. TRUMPO KOMENTARAI APIE NATO YRA KVAILI IR GĖDINGI

  • 13

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį dar kartą pasmerkė respublikono Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) komentarus apie NATO, pavadindamas juos kvailais ir gėdingais.

Reaguodamas į D. Trumpo pareiškimą, kad jis skatintų Maskvą pulti NATO nares, nevykdančias finansinių įsipareigojimų, J. Bidenas apkaltino savo pirmtaką pataikavimu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Dėl Dievo meilės, tai kvaila, gėdinga, pavojinga, neamerikietiška“, – sakė J. Bidenas.

„Ar galite įsivaizduoti, kad tai pasakytų buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas? Tai girdėjo visas pasaulis. Ir blogiausia, kad jis taip ir galvoja“, – kalbėjo 81-erių demokratas.

„Nė vienas prezidentas mūsų istorijoje nenusilenkė Rusijos diktatoriui. Na, leiskite man tai pasakyti taip aiškiai, kaip tik galiu: Niekada to nedarysiu“, – pridūrė J. Bidenas.

Po rinkimų kampanijos mitingo Pietų Karolinoje, kuriame buvo išsakytas minimas komentaras, šalyje ir užsienyje pasigirdo griežtų perspėjimų, kad D. Trumpas stato Aljansą į pavojų, ir vėl pradėta abejoti dėl JAV įsipareigojimo laikytis savitarpio gynybos sutarties, jei buvęs prezidentas ir dabartinis Respublikonų partijos favoritas laimėtų lapkričio rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Vanagas

Kvaili burliokai galvoja, kad laukiniai orkai žiūrės tu rusas ar žydas? Šaudys visus iš eilės, nes čia visi turi unitazus ir skalbimo mašinas, jiems skirtumo nėra. Tai gal užtilkite, išsigimėliai, nors komentaruose.

ot laimės

ir ką tada darysit? Parodys visem toki faka kad turės tiek bidonas tiek lietuviški 'partneriai':D) Amerikoniška ištikimybė kitiems būna tik tokia:D)

Gana yra gana

Šitas "blondinas" rinkimuose nedalyvaus. Birželio mėnesį jis jau turėtų būti pakeitęs aprangą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS