J. Bidenas gaus vakcinos nuo COVID-19 antrąją dozę | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS GAUS VAKCINOS NUO COVID-19 ANTRĄJĄ DOZĘ

JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį gaus vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos antrąją dozę, pranešė jo biuras.

Pirmasis skiepas būsimajam šalies vadovui buvo suleistas tiesiogiai transliuojant televizijai, siekiant padidinti visuomenės pasitikėjimą vakcinavimo programa.

Kai jam gruodžio 21 dieną Delavero valstijos miesto Niuarko ligoninėje buvo sušvirkšta bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtos COVID-19 vakcinos, 78 metų J. Bidenas sakė, kad „nėra ko nerimauti“.

Išrinktojo prezidento komanda pranešė, kad antrasis skiepas taip pat bus sušvirkštas stebint žiniasklaidai, bet daugiau detalių neatskleidė.

Jungtinėse Valstijose koronaviruso pandemija nusinešė daugiau kaip 374 tūkst. žmonių gyvybių. Penktadienį J. Bidenas smerkė prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos stringantį vakcinų platinimą ir vadino jį „farsu“.

Iki šiol pirmąja vakcinos doze paskiepyta tik apie 6,7 mln. amerikiečių, nors iki 2020 metų pabaigos tikėtasi imunizuoti 20 mln. gyventojų.

Šalyje išplatinta 22,1 mln. dozių. Per šią kampaniją iškilo logistiškos sunkumų skiepijant prioritetines grupes – senyvus žmones ir sveikatos apsaugos darbuotojus.

JAV šiuo metu yra patvirtinusi dvi vakcinas – „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“. Abi jos turi būti sušvirkščiamos dviem dozėmis, antrąją suleidžiant po trijų arba keturių savaičių.

J. Bidenas, prezidento pareigas perimsiantis sausio 20 dieną, planuoja leisti platinti visas turimas vakcinų atsargas, užuot rezervabus pusę jų žmonėms, turintiems gauti aktyvinančią antrąją dozę numatytu laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

serendipity dot li

manau

JAV jau nebepadės jau jokios vakcinos, nes ta politinė sistemą, kurią sukūrė didieji JAV politikai vergvaldijos laikotarpiu jau seniai nebeatitinka dabartinės JAV poreikių, ir Trampas čia nei prie nieko , jis tėra tik krizės išdava , o ne priežastis, jį nuvertus nieko nesikeis , nes tie senukai atėję į valdžia tiesiog nesupranta kas vyksta, ir todėl jie nesugebės reformuoti JAV politinės sistemos. laukia dideli neramumai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS