J. Bidenas įsitikinęs, kad JAV finansuos Ukrainą tiek, kiek reikės | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS ĮSITIKINĘS, KAD JAV FINANSUOS UKRAINĄ TIEK, KIEK REIKĖS

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį išreiškė įsitikinimą, kad Jungtinės Valstijos teiks ilgalaikę karinę paramą Ukrainai, nors kai kurie įstatymų leidėjai iš konkuruojančios Respublikonų partijos šiuo klausimu turi dvejonių.

„Tiesą sakant, manau, kad turėsime reikiamą finansavimą Ukrainai paremti tiek, kiek reikės“, – bendroje spaudos konferencijoje su Jungtinės Karalystės premjeru Rishi Sunaku (Rišiu Sunaku) sakė J. Bidenas.

Paklaustas apie JK gynybos sekretorių Beną Wallace'ą (Beną Volesą), kuris yra vienas kandidatų į NATO vadovo poziciją, JAV lyderis teigė, kad jis yra labai tinkamas vadovauti Aljansui, tačiau pridūrė, kad dėl kito Aljanso generalinio sekretoriaus reikia sutarimo.

„Jie turi labai kvalifikuotą kandidatą“, – sakė J. Bidenas.

Jis taip pat išreiškė paramą Londono pastangoms imtis reguliatoriaus vaidmens kovojant su dirbtinio intelekto keliamais pavojais. R. Sunakas anksčiau pranešė, kad vėliau šiais metais ketina surengti viršūnių susitikimą šiuo klausimu.

„Tikimės, kad Didžioji Britanija šį rudenį vadovaus šioms pastangoms“, – sakė J. Bidenas, pažymėdamas, kad dirbtinis intelektas gali padaryti didelę žalą, jei nebus kontroliuojamas.

Tuo metu R. Sunakas pasinaudodamas proga pasmerkė ketvirtadienį Prancūzijoje peiliu įvykdytą išpuolį, per kurį buvo sužeisti keturi ikimokyklinio amžiaus vaikai, įskaitant vieną iš Jungtinės Karalystės.

„Visos mūsų mintys yra su tais, kurie nukentėjo nuo šio nesuvokiamo išpuolio, įskaitant britų vaiką“, – pradėdamas spaudos konferenciją sakė JK lyderis.

Gairės: Joe Bidenas, karas Ukrainoje, parama Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS