J. Bidenas: JAV Ukrainos likimo valiai nepaliks | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS: JAV UKRAINOS LIKIMO VALIAI NEPALIKS

Prezidentas Joe Bidenas pasakė, kad po rusų invazijos Ukrainoje Jungtinės Valstijos turi toliau priešintis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Mano žinutė prezidentui Putinui, kurį pažįstu nuo seno, yra paprasta. Mes nepasitrauksime“, – ketvirtadienį Kongrese pasakytoje metinėje kalboje sakė J. Bidenas.

„Jei kas nors iš čia susirinkusių mano, kad V. Putinas apsiribos Ukraina, galiu jus užtikrinti, kad taip nebus“, – perspėjo demokratų partijai atstovaujantis politikas.

J. Bidenas dar kartą paragino Kongreso narius patvirtinti tolesnę JAV pagalbą Ukrainai.

„Ukraina gali sustabdyti Putiną, jei ją palaikysime ir aprūpinsime ją ginklais“, – kalbėjo 81-erių prezidentas. Ukraina JAV karių atsiųsti neprašo ir mes jų nesiųsime, pabrėžė JAV prezidentas.

Respublikonai nori, kad JAV atsisakytų savo pasaulinio lyderio vaidmens, sakė jis.

Mes turime priešintis V. Putinui.

J. Bidenas pasmerkė ir savo pirmtako Donaldo Trumpo žodžius, pasakytus apie NATO Aljansą. „Tai pavojinga ir nepriimtina“, – perspėjo jis. Kalbėdamas neseniai įvykusiame rinkiminės kampanijos mitinge D. Trumpas pasakė, kad JAV neteiks pagalbos gynybai mažai lėšų skiriančioms NATO narėms, jei jas užpultų Rusija.

„Mes turime priešintis V. Putinui“, – sakė J. Bidenas.

JAV laikomos svarbiausia Kyjivo sąjungininke nuo pat Rusijos karo Ukrainoje pradžios. JAV vyriausybė yra aprūpinusi Ukrainą dideliais ginklų ir amunicijos kiekiais, tačiau jau kuris laikas jokia pagalba iš JAV nebeateina.

Senate priimtas naujas pagalbos paketas, kuriame Ukrainai numatyta skirti maždaug 60 mlrd. JAV dolerių. Tačiau dabar šis įstatymo projektas įstrigo Atstovų rūmuose, kur jį užblokavo respublikonai.

Gairės: Joe Bidenas, Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, JAV
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS