J. Bidenas neabejoja, kad D. Trumpas buvo 2021 metų išpuolio prieš Kapitolijų rėmėjas | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS NEABEJOJA, KAD D. TRUMPAS BUVO 2021 METŲ IŠPUOLIO PRIEŠ KAPITOLIJŲ RĖMĖJAS

  • 7

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pareiškė neabejojantis, kad respublikonų lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) buvo 2021 metų sausio išpuolio prieš Kapitolijų rėmėjas.

Šie komentarai pasirodė po to, kai Kolorado Aukščiausiasis Teismas antradienį nusprendė, kad D. Trumpas yra netinkamas eiti JAV prezidento pareigas dėl jo dalyvavimo išpuolyje prieš Kapitolijų.

„Leisiu teismui priimti šį sprendimą. Tačiau jis tikrai rėmė neramumus. Dėl to nekyla jokių abejonių“, – žurnalistams sakė J. Bidenas.

Nors J. Bidenas ne kartą akcentavo, kad sprendimas priklauso nuo teismų, tai buvo vienas iš itin retų atvejų, kai jis komentavo daugybę teisinių bylų prieš D. Trumpą.

D. Trumpo rinkimų kampanija paskelbė, kad apskųs antradienio sprendimą JAV Aukščiausiajam Teismui. Kolorado nutarimas taikomas tik pirminiams rinkimams šioje valstijoje.

Tai pirmasis iš daugelio teisinių ieškinių visoje šalyje, kuriais siekiama sėkmingai taikyti JAV Konstitucijos 14-ąją pataisą, draudžiančią eiti pareigas asmenims, prisiekusiems ginti šalį ir vėliau įsitraukusiems į maištą.

Antradienį netoli Vašingtono vykusiame rinkimų kampanijos priėmime JAV prezidentas sakė, kad „didžiausia grėsmė, kurią kelia D. Trumpas, yra mūsų demokratijai. Nes jei pralaimėsime, prarasime viską“.

Jis apibūdino buvusį JAV prezidentą kaip „sėdintį ir stebintį per televizorių, kaip minia puola Kapitolijų“, kai 2021-ųjų sausio 6-ąją respublikono šalininkai užpuolė Kapitolijų, siekdami panaikinti 2020 metų prezidento rinkimų, kuriuose demokratas J. Bidenas, įveikė D.Trumpą, rezultatus.

„Tai buvęs prezidentas, kuris iš tikrųjų pritaria ir skatina smurtą prieš savo tautiečius“, – sakė jis. – Tai niekinga.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

O aš

Neabejoju kad Bidenas yra demencinis diedas, neskiriantis savo žmonos nuo savo šuns.... Kam įdomu kuo jis neabejoja? Na nebent psichiatrui...

ABUDU ŽULIKAI

Tik vienas dar su smegenimis, o dabartinis jau kažkur padangėmis skraido...

Lietuvis

Nu tikrai tas pampersinis jankiu bidonas amerikiečių gėda ir nelaimė, ne prezidentas o kažkokia pampersinė mumija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS