J. Bidenas „neturi iliuzijų“, kad Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo procesas bus lengvas | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS „NETURI ILIUZIJŲ“, KAD ŠIAURĖS KORĖJOS BRANDUOLINIO NUSIGINKLAVIMO PROCESAS BUS LENGVAS

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį pripažino, kad nėra jokio lengvo kelio įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti branduolinių ginklų, tačiau, po derybų su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu, jis dar kartą pakartojo, jog jo įsipareigojimas bendradarbiauti su Pietų Korėja yra „geležinis“.

„Neturime jokių iliuzijų ir žinome, kaip tai sudėtinga. Nė vienai iš keturių pastarųjų JAV prezidento administracijų nepavyko pasiekti šio tikslo. Tai itin sudėtingas tikslas“, – per bendrą spaudos konferenciją su Moon Jae-inu Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė J. Bidenas.

JAV prezidentas taip pat pranešė buvusį JAV ambasadorių Seule, diplomatą Sung Kimą paskyręs savo specialiuoju pasiuntiniu Šiaurės Korėjai.

Branduolinių ginklų turinčios Šiaurės Korėjos ir Kinijos, kurios įtaka regione auga, akivaizdoje, J. Bidenas pareiškė teikiantis didelę reikšmę santykiams su tradicinėmis JAV partnerėmis.

JAV ir Pietų Korėjos partnerystę jis įvardijo kaip „taikos ir saugumo pagrindą“ ir pažadėjo „laikytis bendro požiūrio“ ginče su Šiaurės Korėja.

JAV prezidentas teigė, kad per derybas Baltuosiuose rūmuose su Moon Jae-inu aptarė „laivybos laisvę“ laivams Pietų Kinijos jūroje, taip pat „taiką ir stabilumą“ aplink Taivaną.

JAV ryšiai su istoriškai svarbiomis partnerėmis Azijoje ir Europoje gerokai pablogėjo Donaldo Trumpo, kuris ilgamečius partnerius ėmė vertinti kaip verslo konkurentus, kadencijos metu. J. Bidenas iš karto ėmėsi darbo, kad nerimą keliančių Kinijos veiksmų akivaizdoje atstatytų buvusius santykius su bendražygėmis.  

Moon Jae-inas tapo antruoju J. Bideno svečiu iš užsienio. J. Bidenui pradėjus kadenciją, pirmasis Baltuosiuose rūmuose apsilankė Japonijos premjeras Yoshihide Suga.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tu

matai iremintas klounas pradejo blaiviai mastyt matosi mastymo prablaiveimas pries pabaiga?;;;;;;

KAI KAS IŠ ISTORIJOS MOKOSI...

Irakas, Afganistanas, Sirija, Jugoslavija, Vietnamas, Čilė....neturėjo atominio ginklo. Ką iš jų padarė JAV teroristai? Teisingai elgiasi Š.Korėja ir neseka sunaikintų valstybių keliu. Būtų sunaikintas ir Vietnamas, Armėnija jeigu neįsikištų Rusija.

BADENAI --pirma nusiginkluokite JANKIAI,

tik po to reikalaukite iš KITŲ, juk JANKIAI esate pati AGRESYVIAUSIA pasaulyje valstybė, kuri sužlugdė žmonių gyvenimus: VIETNAME,LIBIJOJE , SIRIJOJE ALŽYRE, AFGANISTANE, IRAKE,EGIPTE ir t,t.-----už tai matome , jog JANKIŲ pilnos akys baimės ir JIE žino ,kad k e r š t a s NEDINGO--a r t ė j a JANKIŲ žlugimo valanda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS