J. Bidenas nori supaprastinti pilietybės suteikimo procesą imigrantams | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS NORI SUPAPRASTINTI PILIETYBĖS SUTEIKIMO PROCESĄ IMIGRANTAMS

JAV prezidentas Joe Bidenas nori supaprastinti pilietybės suteikimo procesą migrantams. Antradienį jis ketina pasirašyti kelis dekretus, kurie leis lengviau įgyti pilietybę 9 mln. žmonių, kurie gali į ją pretenduoti. Taip jis dar labiau tolsta nuo imigrantams priešiškos savo pirmtako Donaldo Trumpo politikos.

Prezidentas ketina pasirašyti iš viso tris dekretus, vienas kurių atkurs legalius imigracijos kelius, sakė šaltiniai Vašingtone. Prezidentaujant Barackui Obamai, taip šimtams nepilnamečių buvo suteikta galimybė atvykti pas tėvus į JAV nesirenkant pavojingų migracijos maršrutų. Remiantis kitu dekretu, darbo grupei bus pavesta išsiaiškinti, kaip būtų galima sujungti JAV pasienyje išskirtas migrantų šeimas.

J. Bidenas jau pirmąją savo darbo dieną anuliavo virtinę D. Trumpo imigracijos politikos priemonių, tarp jų – dėl sienos Meksikos pasienyje statybos ir draudimo atvykti į JAV asmenims iš daugiausiai musulmoniškų šalių.

Naujasis prezidentas siekia plačios reformos, kad milijonams migrantų, kurie neturi leidimo būti šalyje, būtų suteiktas legalus statusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS