J. Bidenas nurodė persvarstyti JAV karinę strategiją Kinijos atžvilgiu | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS NURODĖ PERSVARSTYTI JAV KARINĘ STRATEGIJĄ KINIJOS ATŽVILGIU

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį nurodė iš naujo apsvarstyti Amerikos karinę strategiją Kinijos atžvilgiu ir pareiškė, kad šaliai būtina laikytis „stiprios“ pozicijos, taip pat pažadėjo, kad jo administracija jėgos griebtųsi tik kraštutiniu atveju.

Per pirmąjį savo vizitą Pentagone nuo darbo prezidento poste pradžios J. Bidenas taip pat užsiminė keisiantis savo pirmtako Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) nustatytą kryptį ir pažadėjo JAV gynybos pajėgoms, kad šalies saugumo reikalai bus atskirti nuo vidaus politikos.

„Niekada neužtrauksiu jums negarbės, niekada nesiliausiu jūsų gerbęs“, – sakė prezidentas, šalia jo stovint viceprezidentei Kamalai Harris (Kamalai Haris) ir gynybos sekretoriui Lloydui Austinui (Loidui Ostinui).

„Niekada nepolitizuosiu jūsų atliekamo darbo“, – pridūrė jis.

Turime atremti Kinijos keliamus didėjančius iššūkius – palaikyti taiką ir ginti savo interesus Indijos ir Ramiojo vandenyno regione bei visame pasaulyje.

Po susitikimo su Pentagono kariniais ir civiliais vadovais J. Bidenas paskelbė trumpų komentarų ir pabrėžė, kad Kinija yra pagrindinė grėsmė Jungtinėms Valstijoms.

Jis paskelbė įkuriantis Gynybos departamente specialią darbo grupę Kinijos klausimams ir nurodė nedelsiant persvarstyti karinę strategiją Pekino metamo iššūkio atžvilgiu.

Šis žingsnis yra būtinas, „kad galėtume nubrėžti tvirtą kelią į priekį su Kinija susijusiuose reikaluose, ir tam reikės visos vyriausybės pastangų“, pridūrė jis.

„Turime atremti Kinijos keliamus didėjančius iššūkius – palaikyti taiką ir ginti savo interesus Indijos ir Ramiojo vandenyno regione bei visame pasaulyje“, – pridūrė jis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai kad tas ponulis

Tik lėlė,tampoma už virvučių

Anonimas

Svyla uodega jankių teroristams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS