J. Bidenas paragino V. Putiną „imtis veiksmų“ prieš išpirkų reikalaujančius programišius | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS PARAGINO V. PUTINĄ „IMTIS VEIKSMŲ“ PRIEŠ IŠPIRKŲ REIKALAUJANČIUS PROGRAMIŠIUS

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį telefonu pasikalbėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir paragino jį „imtis veiksmų“ prieš šioje šalyje veikiančias kibernetinių įsilaužėlių grupes, užšifruojančias vartotojų duomenis ir reikalaujančias išpirkų už jų sugrąžinimą, pranešė Baltieji rūmai.

J. Bidenas taip pat sakė, kad Jungtinės Valstijos imsis „bet kokių veiksmų, būtinų“ apginti nuo kibernetinių atakų amerikiečius ir kritiškai svarbią infrastruktūrą.

Amerikos lyderis „kalbėjosi su prezidentu Putinu apie atakas, tebevykdomas išpirkos reikalaujančias kenkėjiškas programas naudojančių nusikaltėlių Rusijoje, paveikusias Jungtines Valstijas ir kitas šalis visame pasaulyje“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

„Prezidentas Bidenas pabrėžė, kad Rusija turi imtis veiksmų, kad išardytų Rusijoje veikiančias išpirkų reikalaujančias grupes, ir pabrėžė esąs įsipareigojęs toliau spręsti platesnę grėsmę, keliamą išpirkos reikalaujančių kenkėjiškų programų“, – pridūrė Baltieji rūmai.

„Prezidentas Bidenas pakartojo, kad Jungtinės Valstijos imsis bet kokių veiksmų, būtinų apginti jų žmones ir kritiškai svarbią infrastruktūrą šio besitęsiančio iššūkio akivaizdoje.“

Tokio pobūdžio kibernetinių atakų prieš Jungtines Valstijas ir kitas šalis labai pagausėjo per pastaruosius metus. Tarp jų taikinių buvo didelis naftos produktų vamzdynas JAV rytuose, kuris buvo kuriam laikui sustabdyti darbą.

Be to, išpirkų reikalaujantys programišiai atakavo policijos įstaigas, ligonines ir privačias bendroves.

Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki (Džen Psaki) nurodė, kad JAV administracija neturi „papildomos arba naujos informacijos, jog šias atakas nukreipdavo Rusijos vyriausybė“. Vis dėlto ji pabrėžė, kad Kremliui tenka „pareiga imtis veiksmų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klausimas

Kodėl vatnikų propagandistai dar ne kalėjime?

neturi

papildomos arba naujos informacijos, bet ragina toliau...marazmas

ane?

Kiek metų Putinas pastoviai reikalauja susirinkti ir viena kartą nutarti visoms valstybėms dėl veiklos kibernėtinėje erdvėje, o vakarai nuolat atmeta šiuos jo pareiškimus? Kaži kodėl, - ar ne todėl , jog drumstame vandenyje labai jau patogu kaltinti visus kitus , dėl ko nori , o kai tvarka bus sureglamentuota , taps sunkiau kaltinti tik Maskva dėl visokių kibernėtinių atakų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS