J. Bidenas pasiskiepys antrąja stiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS PASISKIEPYS ANTRĄJA STIPRINANČIĄJA VAKCINOS NUO COVID-19 DOZE

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį gaus antrąją „Pfizer“ vakcinos nuo COVID-19 stiprinančiąją vakcinos dozę, pranešė Baltieji rūmai, federalinėms reguliavimo institucijoms patvirtinus ketvirtąją vakcinos dozę 50 metų ir vyresniems amerikiečiams.

J. Bidenas bus paskiepytas jo administracijai įjungiant covid.gov – „vieno langelio“ informacinį tinklapį, skirtą padėtį žmonėms Jungtinėse Valstijose užsiregistruoti COVID-19 testui, skiepijimui ar gydymui. Svetainėje taip pat bus skelbiama informacija apie infekcijos plitimą jų gyvenamojoje vietoje.

„Dabar žmonės vienu mygtuko paspaudimu galės rasti, kur gauti visas šias priemones“, – pranešė Baltieji rūmai.

Vartotojai taip pat galės rasti naujausius Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) duomenis apie COVID-19 jų bendruomenėje.

Stiprinančioji dozė skirta sustiprinti organizmo apsaugą nuo COVID-19 labiausiai pažeidžiamose gyventojų grupėse. Nuo šios infekcijos Jungtinėse Valstijose jau mirė daugiau kaip 975 tūkst. žmonių.

79 metų J. Bidenas pirmosiomis dviem dozėmis buvo paskiepytas prieš pat pradėdamas eiti prezidento pareigas, o pirmąja sustiprinančiąja doze – rugsėjį. Antrą revakcinaciją valstybės vadovui atliks Baltųjų rūmų medicinos padalinio darbuotojas.

Antradienį JAV priežiūros tarnybos leido dar kartą pasiskiepyti visiems 50 metų ir vyresniems asmenims. Jie papildomą stiprinančiąją dozę gali gauti praėjus ne mažiau kaip keturiems mėnesiams nuo ankstesnio skiepijimo.

Revakcinuotis antrą kartą dabar gali ir itin silpną imunitetą turintys pacientai, tokie kaip organų transplantacijos recipientai, jeigu jiems sukakę 12 metų.

JAV dominuoja itin užkrečiama koronaviruso omikron atmaina, nors mokslininkai mano, kad ji kelia mažesnę sunkaus susirgimo riziką laiku pasiskiepijusiems žmonėms – įskaitant stiprinančiąją dozę gavusius asmenis.

Tuo metu nepasiskiepijusiems kyla kur kas didesnis pavojus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS