J. Bidenas: religijos laisvė yra pagrindinis JAV ir Indijos principas | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS: RELIGIJOS LAISVĖ YRA PAGRINDINIS JAV IR INDIJOS PRINCIPAS

  • 3

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį Indijos premjerui Narendrai Modi (Narendrai Modžiui) pareiškė, kad religijos laisvė yra pagrindinis Vašingtono ir Indijos principas.

„Teisinė lygybė, saviraiškos laisvė, religinis pliuralizmas ir mūsų žmonių įvairovė – šie pagrindiniai principai išliko ir plėtojosi, net jei jiems teko susidurti su iššūkiais kiekvienos iš mūsų šalių istorijoje“, – teigė JAV prezidentas per iškilmingą N. Modi priėmimą Baltuosiuose rūmuose.

„Net ir tada, kai jie susidūrė su iššūkiais kiekvienos iš mūsų tautų istorijoje, jie bus mūsų stiprybės, gilumo ir ateities varomoji jėga“, – pareiškė J. Bidenas.

Tačiau J. Bidenas ir M. Modi derybų, kuriose daugiausia dėmesio bus skiriama prekybai ir gynybai, pradžioje daugiausia pabrėžė teigiamus dalykus, atsižvelgdami į tai, kad abi šalys susiduria su Kinijos keliamais iššūkiais.

„Jau seniai tikiu, kad JAV ir Indijos santykiai bus vieni svarbiausių 21-ojo amžiaus santykių“, – pareiškė JAV prezidentas.

N. Modi pridūrė, kad tiek Indijoje, tiek JAV visuomenė remiasi demokratinėmis vertybėmis.

„Abi mūsų šalys didžiuojasi savo įvairove“, – nurodė Indijos premjeras.

„Abi šalys yra pasiryžusios dirbti kartu dėl visuotinės gerovės, taikos, stabilumo ir klestėjimo pasaulyje. Mūsų tvirta strateginė partnerystė yra aiškus demokratijos galios įrodymas“, – pridūrė M. Modi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Buda

ju tikejimai 'vienodi' ,rasti kvailesniu .

SITAS

JAVirusu VYRUS-ASSAS tik tiek ir tesugebejo isstenet?

Jiems

.....//ok.ru/group/51845498339524/video/5361667936708

SUSIJUSIOS NAUJIENOS